Retsina

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Botol retsina saka produser Yunani Kourtaki
Retsina Malamatina

Retsina ( Yunani: Ρετσίνα ) yaiku salah sawijining jinis ombenan arupa anggur resin putih (utawa rosé ) Yunani, sing digawe paling ora 2.000 taun. Roso unik diarani saka praktik penyegelan wadhah anggur, utamane amphorae, kanthi resin Pin Aleppo ing jaman kuno. Sadurunge nggawe botol kaca sing ora bisa dilelehake, oksigen nyebabake akeh anggur sing rusak sajrone setaun. Resin pinus mbantu njaga hawa metu, nalika ngombe anggur nganggo resin aroma . Bangsa Romawi wiwit nggunakake tong ing abad kaping 3 Masehi, ngilangi kabutuhan oenologis kanggo resin, nanging rasane dhewe dadi populer nganti gayane isih nyebar nganti saiki.