Reinier de Klerk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Reinier de Klerk (Middelburg, 1710 - Molenvliet, Batavia, 1 September 1780) iku Gubernur-Jendral Hindhia-Walanda sing kaping 31. Dhèwèké maréntah antara taun 17771780.

Reinier de Klerk iku yasané ngadegaké Museum Gajah ing taun 1778. Nalika iku musiyum iki jenengé Bataviaasch Genootschap van Kunsten en Wetenschappen. Saliyané iku, dalemé, villa Molenvliet, sawisé séda didadèkaké gedhong Arsip Nasional.

Mula Reinier de Klerk bisa diarani salah siji Gubernur-Jendral sing ana yasané kanggo Indonesia.

Uga delengen[besut | besut sumber]