Raveena Tandon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Raveena Tandon
Raveena Tandon at Shivani Wedding Reception
Raveena Tandon at Shivani Wedding Reception
Lair (1974-10-26) 26 Oktober 1974 (age 41)
Mumbai, Maharashtra, India
Pakaryan Actress, producer
Taun aktif 1991 – present
Bojo Anil Thadani (2004-present)

Raveena Tandon (रवीना टंडन lair ning tanggal (1974-10-26) 26 Oktober 1974 (age 41) dheweke iku aktris kang olih bebungah ning ajang National Film Award, dheweke uga lan modhél saka India.[1] Dheweké iku tau menangaké National Film Award dadi aktris India, produser, lan uga modhél senior.[1] Kariré diwiwiti saka aktingé ning film Bollywood lan dheweké uga metu ning film Tamil, Kannada lan Telugu.[1] Debuté ya iku nalika dheweké meranaké ning film kang judulé PATTHAR KE PHOOL (1991) lan dadi pamenang ning Filmfare Lux New Face Award kanggo penampilané ning film kasebut.[1] Awit taun 90-an, dheweké njukut bagiyan ning iklan-iklan komersial kang uga olih kasuksesan nalika iku kayata, Mohra (1994), Khiladiyon Ka Khiladi (1996) lan Ziddi (1997) lan esih akeh iklan-iklan liyané.[1]

Dheweké olih polularitas ananging, publik ora patiya kenal marang dheweké ning donya fim.[1] Ananging, kadadean iku obah sasuwené wektu mlaku, taun 2000-an, dheweké mainaké peran kang lumayan penting lan bisa anggawe donya parfilman ning India obah.[1] Dheweké olih kritik tajam kanggo film AKS (2001) lan SATTA (2003).[1] Puncak kariré kadadian ning taun 2002, nalika dheweké menangaké National Film Award kanggo kategori Best Actress.[1]

Reveena Tandon miwiti kariré karo mainké peran ning film kang judulé PATTHAR KE PHOOL (1991) kan ngeraih bebungah Filmfare Lux New Face Award amarga aktingé ning film kasebut.[1]

Raveena Tandon lair lan gedhe ning Mumbai.[1] Dheweké iku anak saka wong kang nyambut gawené anggawe film, Ravi Tandon lan Veena.[1] Jenengé dhewe iku gabungan saka jeneng wong tuwané sakloron.[1] Dheweké sekolah ning Jamnabai Narsee School ning Juhu lan ngelanjutaké sekolahé ning Mithibai College nganti rong taun suwené.[1] Sasuwené selang wektu dheweké sinau ning Mithibai College, dheweké olih tawaran kanggo mainaké peran ning film saka Shantanu Sheorey lan ditarima déning dheweké.[1] Dheweké metu saka kampus lan mutusaké kanggo ngejar kariré ning donya kartisan.[1]

Dheweké ngadopsi anak loro, ya iku Pooja lan Chaya nalika taun 1990-an lan dadi wong tuwa tunggal.[1] Ning taun 2004 dheweké nikah karo Thadani lan ngelairaké anak lanang siji lan wadon siji.[1]

Film[besut | besut sumber]

Film-film kang tau dibintangi déning Raveena Tandon[1][2]:

  • 1991 PATTHAR KE PHOOL
  • 1992 PARAMPARA
  • 1993 EK HI RAASTA
  • 1993 DIVYA SHAKTI
  • 1993 KSHATRIYA
  • 1993 PEHLA NASHA
  • 1994 ZAMANE SE KYA DARNA
  • 1994 LAADLA
  • 1994 INSANIYAT
  • 1994 DILWALE
  • 1994 AATISH
  • 1994 ANDAZ APNA APNA
  • 1994 MOHRA
  • 1994 IMTIHAAN
  • 1994 MAIN KHILADI
  • 1994 ANARI
  • 1994 SAADU
  • 1995 ZAMANA DEEWANA
  • 1995 SAAJAN KI BAAHON MEIN
  • 1996 RAKSHAK
  • 1996 EK ANARI DO KHILADI
  • 1996 VIJETA
  • 1996 KHILADIYON KA KHILADI
  • 1997 GHULAM-E-MUSTHAFA
  • 1997 DUS
  • 1997 ZIDDI
  • 1997 DAAVA
  • 1998 GHARWALI BAHARWALI
  • 1998 VINASHAK - DESTROYER
  • 1998 KEEMAT: THEY ARE BACK
  • 1998 SALAAKHEN
  • 1998 AUNTY NO. 1
  • 1998 DULHE RAJA
  • 1998 BAROOD
  • 1998 BADE MIYAN CHOTE MIYAN
  • 1998 PARDESI BABU
  • 1999 SHOOL
  • 2000 ANJAANE
  • 2000 BULANDI
  • 2000 KHAUFF
  • 2000 GHAATH
  • 2001 DAMAN: A VICTIM OF MARITAL VIOLENCE
  • 2001 AKS
  • 2001 AKASA VEEDHILO
  • 2001 AALAVANDHAN
  • 2002 AGNI VARSHA
  • 2002 ANKHIYON SE GOLI MAARE, 2002 SOCH
  • 2003 EK HINDUSTANI
  • 2003 SATTA
  • 2003 PRAN JAYE PAR SHAAN NA JAYE
  • 2003 STUMPED
  • 2003 QAYAMAT: CITY UNDER THREAT
  • 2003 LOC KARGIL
  • 2004 JAAGO
  • 2004 YEH LAMHE JUDAAI KE
  • 2004 POLICE FORCE: AN INSIDE STORY
  • 2004 AAN: MEN AT WORK
  • 2004 DOBARA
  • 2004 EK SE BADHKAR EK
  • 2005 PEHCHAAN:THE FACE OF TRUTH
  • 2006 SANDWICH
  • 2011 THE LABORATORY
  • 2011 AAP KE LIYE HUM
  • 2011 DON 2: THE CHASE CONTINUES

Bebungah[besut | besut sumber]

Bebungah-bebungah kang tau diterima déning Raveena Tandon[1]:

  • 1992: Filmfare Lux New Face Award
  • 2002: Bengal Film Journalists' Association Awards Best Supporting Actress
  • 2002: National Film Award for Best Actress
  • 2002: Filmfare Special Performance Award
  • 2002: Star Screen Award Best Supporting Actress
  • 2002: Bollywood Movie Award - Best Supporting Actress
  • 2002: Bollywood Movie Award - Critics Award Female
  • 2002: Awadh Samman

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t (id)vidio Raveena Tandon dipununduh tanggal 25 Agustus 2011
  2. ^ (id)vidio Raveena Tandon dipununduh tanggal 25 Agustus 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Raveena_Tandon&oldid=997609"