Raveena Tandon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Raveena Tandon
Raveena Tandon at Shivani Wedding Reception
Raveena Tandon at Shivani Wedding Reception
Lair (1974-10-26) 26 Oktober 1974 (umur 43)
Mumbai, Maharashtra, India
Pakaryan Actress, producer
Taun aktif 1991 – present
Bojo Anil Thadani (2004-present)

Raveena Tandon (रवीना टंडन lair ning tanggal (1974-10-26) 26 Oktober 1974 (umur 43) dhèwèké iku aktris kang olih bebungah ning ajang National Film Award, dhèwèké uga lan modhél saka India.[1] Dhèwèké iku tau menangaké National Film Award dadi aktris India, prodhuser, lan uga modhél senior.[1] Kariré diwiwiti saka aktingé ning filem Bollywood lan dhèwèké uga metu ning filem Tamil, Kannada lan Telugu.[1] Debuté ya iku nalika dhèwèké meranaké ning filem kang judhulé PATTHAR KE PHOOL (1991) lan dadi pamenang ning Filmfare Lux New Face Award kanggo penampilané ning filem mau.[1] Awit taun 90-an, dhèwèké njukut pérangan ning iklan-iklan komersial kang uga olih kasuksesan nalika iku kaya ta, Mohra (1994), Khiladiyon Ka Khiladi (1996) lan Ziddi (1997) lan esih akèh iklan-iklan liyané.[1]

Dhèwèké olih polularitas nanging, publik ora patiya kenal marang dhèwèké ning donya fim.[1] Nanging, kadadéan iku obah sasuwené wektu mlaku, taun 2000-an, dhèwèké mainaké peran kang lumayan wigati lan bisa anggawe donya parfileman ning India obah.[1] Dhèwèké olih kritik tajam kanggo filem AKS (2001) lan SATTA (2003).[1] Pucuk kariré kadadian ning taun 2002, nalika dhèwèké menangaké National Film Award kanggo kategori Best Actress.[1]

Reveena Tandon miwiti kariré karo mainké peran ning filem kang judhulé PATTHAR KE PHOOL (1991) kan ngeraih bebungah Filmfare Lux New Face Award amarga aktingé ning filem mau.[1]

Raveena Tandon lair lan gedhé ning Mumbai.[1] Dhèwèké iku anak saka wong kang nyambut gawené anggawe filem, Ravi Tandon lan Veena.[1] Jenengé dhéwé iku gabungan saka jeneng wong tuwané sakloron.[1] Dhèwèké sekolah ning Jamnabai Narsee School ning Juhu lan ngelanjutaké sekolahé ning Mithibai College nganti rong taun suwené.[1] Sasuwené selang wektu dhèwèké sinau ning Mithibai College, dhèwèké olih tawaran kanggo mainaké peran ning filem saka Shantanu Sheorey lan ditarima déning dhèwèké.[1] Dhèwèké metu saka kampus lan mutusaké kanggo ngejar kariré ning donya kartisan.[1]

Dhèwèké ngadopsi anak loro, ya iku Pooja lan Chaya nalika taun 1990-an lan dadi wong tuwa tunggal.[1] Ning taun 2004 dhèwèké nikah karo Thadani lan ngelairaké anak lanang siji lan wadon siji.[1]

Film[besut | besut sumber]

Film-filem kang tau dibintangi Raveena Tandon[1][2]:

  • 1991 PATTHAR KE PHOOL
  • 1992 PARAMPARA
  • 1993 EK HI RAASTA
  • 1993 DIVYA SHAKTI
  • 1993 KSHATRIYA
  • 1993 PEHLA NASHA
  • 1994 ZAMANE SE KYA DARNA
  • 1994 LAADLA
  • 1994 INSANIYAT
  • 1994 DILWALE
  • 1994 AATISH
  • 1994 ANDAZ APNA APNA
  • 1994 MOHRA
  • 1994 IMTIHAAN
  • 1994 MAIN KHILADI
  • 1994 ANARI
  • 1994 SAADU
  • 1995 ZAMANA DEEWANA
  • 1995 SAAJAN KI BAAHON MEIN
  • 1996 RAKSHAK
  • 1996 EK ANARI DO KHILADI
  • 1996 VIJETA
  • 1996 KHILADIYON KA KHILADI
  • 1997 GHULAM-E-MUSTHAFA
  • 1997 DUS
  • 1997 ZIDDI
  • 1997 DAAVA
  • 1998 GHARWALI BAHARWALI
  • 1998 VINASHAK - DESTROYER
  • 1998 KEEMAT: THEY ARE BACK
  • 1998 SALAAKHEN
  • 1998 AUNTY NO. 1
  • 1998 DULHE RAJA
  • 1998 BAROOD
  • 1998 BADE MIYAN CHOTE MIYAN
  • 1998 PARDESI BABU
  • 1999 SHOOL
  • 2000 ANJAANE
  • 2000 BULANDI
  • 2000 KHAUFF
  • 2000 GHAATH
  • 2001 DAMAN: A VICTIM OF MARITAL VIOLENCE
  • 2001 AKS
  • 2001 AKASA VEEDHILO
  • 2001 AALAVANDHAN
  • 2002 AGNI VARSHA
  • 2002 ANKHIYON SE GOLI MAARE, 2002 SOCH
  • 2003 EK HINDUSTANI
  • 2003 SATTA
  • 2003 PRAN JAYE PAR SHAAN NA JAYE
  • 2003 STUMPED
  • 2003 QAYAMAT: CITY UNDER THREAT
  • 2003 LOC KARGIL
  • 2004 JAAGO
  • 2004 YEH LAMHE JUDAAI KE
  • 2004 POLICE FORCE: AN INSIDE STORY
  • 2004 AAN: MEN AT WORK
  • 2004 DOBARA
  • 2004 EK SE BADHKAR EK
  • 2005 PEHCHAAN:THE FACE OF TRUTH
  • 2006 SANDWICH
  • 2011 THE LABORATORY
  • 2011 AAP KE LIYE HUM
  • 2011 DON 2: THE CHASE CONTINUES

Bebungah[besut | besut sumber]

Bebungah-bebungah kang tau diterima déning Raveena Tandon[1]:

  • 1992: Filmfare Lux New Face Award
  • 2002: Bengal Film Journalists' Association Awards Best Supporting Actress
  • 2002: National Film Award for Best Actress
  • 2002: Filmfare Special Performance Award
  • 2002: Star Screen Award Best Supporting Actress
  • 2002: Bollywood Movie Award - Best Supporting Actress
  • 2002: Bollywood Movie Award - Critics Award Female
  • 2002: Awadh Samman

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t vidio Raveena Tandon dipununduh tanggal 25 Agustus 2011
  2. ^ vidio Raveena Tandon dipununduh tanggal 25 Agustus 2011