Rampage (filem 2018)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Rampage
Gambar:Rampage teaser film poster.jpg
Poster film
DisutradaraniBrad Peyton
Diprodhuseri
  • Brad Peyton
  • Beau Flynn
  • John Rickard
  • Hiram Garcia
Diskénariyoni
  • Ryan Engle
  • Carlton Cuse
  • Ryan J. Condal
  • Adam Sztykiel
Carita déningRyan Engle
AdhedhasarRampage
déning Midway Games
Dibintangi
DimusikiAndrew Lockington
SinématografiJaron Presant
Dibesut déning
Perusahaan
prodhuksi
  • New Line Cinema
  • Flynn Picture Company
  • Wrigley Pictures
  • Asap Entertainment
  • Seven Bucks Entertainment
Dibabar déningWarner Bros. Pictures
Tanggal metu
  • April 11, 2018 (2018-04-11) (Indonesia)
  • April 13, 2018 (2018-04-13) (Amerika Serikat)
Suwéné
107 Menit[2]
NagaraAmerika Serikat
BasaInggris
Rantaman$120 Juta
Kalarisan$178.1 Juta[3][4]

Rampage nggih punika filem fiksi ilmiah saking Amérikah Sarékat ingkang kadamel taun 2018. Filem punika dipunarahaken déning Brad Peyton, adhedhasar saking seri video game kanthi sesirah ingkang sama, pakaryanipun Midway Games. Wondéné juru paraga ingkang kapracaya maragani filem punika antawisipun Dwayne Johnson, Naomie Harris, Malin Åkerman, Jake Lacy, lan Jeffrey Dean Morgan. Filem punika nyariyosaken babagan setunggaling ahli primata kang asma Davis Okoye, ingkang sesambetan karya kaliyan George, gorila albino ingkang lajeng malih dados makhluk ganas kanthi ukuran ingkang ageng, ngamuk sasampunipun percobaan sembrono saperlu ngendheg kalih raseksa sanesipun.

Pamundhutan gambar kagem filem punika kawiwitan ing wulan April 2017 wonten Chicago. Filem punika kababar ing Indonesia surya 11 April 2018 lan Amérikah Sarékat surya 13 April 2018, déning Warner Bros. Pictures lan New Line Cinema, miyos format 2D, RealD 3D lan IMAX. Ing surya 19 April 2018, filem punika sampun kasil ngempalaken arta dumugi $178 yuta sadonya, ugi nampi pangalembana saking para juru kritik awit saking kaelokan Johnson lan Morgan wonten filem punika, sarta efek visualipun.[5]

Juru paraga[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]