Radio Taiwan International

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Radio Taiwan International (RTI)
TipeJaringan radio
NegaraTaiwan, Republik Tiongkok
JangkauanInternasional
PemilikRadio Taiwan International
Situs webhttp://indonesian.rti.org.tw/
Radio Taiwan, yasan kang warna putih

Radio Taiwan International iku stasiun radio nasional Républik Tiongkok kang mapan ing Taiwan. Ing mula buka jenengé radio iki ya iku Central Broadcasting System (CBS) (Chinese: 中央廣播電台 Pinyin: Zhōngyāng-guǎngbō-diàntái) kang disiaraké menyang 13 nagara ing donya, kalebu Indonésia. Wong Indonésia manawa ora bisa nyaut jaringané, bisa ngrungokaké liwat internét mawa situs wèb resmi radio iki. Radio iki didegné déning Parté Koumintang ing taun 1928. Ing jaman semana, Parté iki isih kang mbaureksa ana ing tlatah Nangking utawa Nanjing. Ing kalamangsané Perang Donya II, ana paprangan antarané Parté Koumintang karo Parté Kuminis. Koumintang kalah perang kang agawé parté iki mundur menyang Taiwan, semono uga Radio CBS. Saiki pusating RTI mapan ana ing kutha Taipei, sacedhaké Grand Hotel.