Rachel Carson

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Rachel Louise Carson
Rachel-Carson.jpg
Rachel Carson.
Lair(1907-05-27)27 Mèi 1907
Springdale, Pennsylvania
PatiApril 14, 1964(1964-04-14) (umur 56)
Silver Spring, Maryland
Pakaryabiolog ngèlmu sagara, panganggit
BangsaAmérika Sarékat
Mangsa1937–1964
Gènrepanganggit alam
Subyèkbiologi kelautan, ekologi, pestisida

Rachel Carson (lair ing Pennsylvania, 27 Mèi 1907) iku juru ngarang utawa panganggit saka Amérika Sarékat.[1] Dhèweké iku uga minangka aktivis ing babagan lingkungan lan nentan panggunaning pestisida (obat ama kimiya).

Lelakon urip[besut | besut sumber]

Carson lair tanggal 27 M1ei 1907 ing Alleghney Valley, Springdale, Pennsylvania. Ing umur sepuluh taun dhèwèké wiwit nulis kanggo kalawarta bocah St. Nicholas.

Pawiyatan[besut | besut sumber]

Karya[besut | besut sumber]

  • Undersea (1937)
  • Chesapeake Eels Seek the Sargasso Sea
  • A Profile of the Sea
  • The Sea Around Us (1951)
  • Silent Spring (1962)

Kapustakan[besut | besut sumber]

  1. Susanto, Ready (2004). 100 Tokoh Abad ke-20 Paling Berpengaruh. Bandung: Penerbit Nuansa. kc. 50. ISBN 9799481414.