Réplikasi DNA

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Replikasi DNA asifat semikonservatif, ya iku kaloro untai tunggal DNA tumindak minangka cithakan kanggo gawé untai-untai DNA anyar; kabèh untai tunggal cithakan tetep ana lan untai sing anyar digawé saka nukleotida-nukleotida.

Réplikasi DNA ya iku prosès panggandhaan molekul DNA untai dhobel. Ing sel, réplikasi DNA dumadi sadurungé panyigaran sel. Prokariota terus-terusan gawé réplikasi DNA. Ing eukariota, wektu dumadiné réplikasi DNA diatur banget, ya iku nalika fase S dhaur sel, sadurungé mitosis utawa meiosis I. Panggandhaan mau mupangataké enzim DNA polimerase sing mbantu pambentukan iketan antara nukleotida-nukleotida panyusun polimèr DNA. Prosès réplikasi DNA bisa uga dilakokaké in vitro sajroning prosès sing disebut réaksi berantai polimerase (PCR).

Pirsanana uga[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Réplikasi_DNA&oldid=982805"