Réplikasi DNA

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Replikasi DNA asifat semikonservatif, ya iku kaloro untai tunggal DNA tumindak minangka cithakan kanggo gawé untai-untai DNA anyar; kabèh untai tunggal cithakan tetep ana lan untai sing anyar digawé saka nukleotida-nukleotida.

Réplikasi DNA ya iku prosès panggandhaan molekul DNA untai dhobel. Ing sel, réplikasi DNA dumadi sadurungé panyigaran sel. Prokariota terus-terusan gawé réplikasi DNA. Ing eukariota, wektu dumadiné réplikasi DNA diatur banget, ya iku nalika fase S dhaur sel, sadurungé mitosis utawa meiosis I. Panggandhaan mau mupangataké enzim DNA polimerase sing mbantu pambentukan iketan antara nukleotida-nukleotida panyusun polimèr DNA. Prosès réplikasi DNA bisa uga dilakokaké in vitro sajeroning prosès sing karan réaksi berantai polimerase (PCR).

Pirsanana uga[besut | besut sumber]