Rèngkot

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Panci sstainless steel.

Pot duduh minangka jeneng umum kanggo salah sawijining jinis pot masak sing umum digunakake ing saindenging jagad. Biji saham biasane digunakake kanggo nggawe stok utawa duduh kaldu, sing bisa dadi dhasar masak resep sing luwih rumit. Iki pot sing amba kanthi sisih ngisor sing rata, lempeng, bukaan amba diameteripun pot, loro gagang ing sisih, lan tutup kanthi gagang ing sisih ndhuwur.

Duduh kaldu sing digawe nganggo balung daging utawa daging nggawe pangkalan kanthi rasa lan aroma klempakan, sanajan tanpa tambahan uyah utawa ramuan utawa rempah-rempah. Iki sing diarani basis sup . Panci Simpenan uga digunakake kanggo masak rebusan, bubur, panganan sing digodhog, kerang kukus, lan resep sing akeh banget.


Bahan sing paling umum kanggo pabrik pot yaiku stainless steel, aluminium, tembaga lan enamel ( Vitreous enamel ) ing logam. Jinis pot pot sing luwih larang duwe dhasar sing digawe saka lapisan logam sing beda, kanggo nambah konduktivitas panas .