QV Telescopii

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gambar bidang luas QV Telescopii (tengah) di rasi bintang Teleskopium
Penggambaran seniman tentang sistem triple QV Tel, termasuk lubang hitam di biner dalam

QV Telescopii minangka sistem telung bintang ing rasi lintang Telescopium, ing cedhak rasi lintang kidul karo Pavo. QV Tel minangka penampilan lintang sing beda-beda, déné sistem lintang uga ditetepake miturut macem-macem pengenal kaya ta HD 167128 lan HR 6819. Sistem iki katon minangka bintang variabel sing katon katon mata telanjang kanthi gedhene katon saka 5 , 31 nganti 5.38. Dumunung ing jarak udakara udakara 1120 ly saka Srengéngé, lan lelungan luwih dawa kanthi kacepetan 15 km / s.[1][2][3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Brown, A. G. A.; et al. (Gaia collaboration) (August 2018). "Gaia Data Release 2: Summary of the contents and survey properties". Astronomy & Astrophysics. 616. A1. arXiv:1804.09365. Bibcode:2018A&A...616A...1G. doi:10.1051/0004-6361/201833051. Gaia DR2 record for this source at VizieR.
  2. "HD 167128". SIMBAD. Centre de données astronomiques de Strasbourg.
  3. "QV Telescopii". Variable Star Index. Dibukak ing 2020-05-06.