SIMBAD

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

SIMBAD (the Set of Identifications, Measurements, and Bibliography for Astronomical Data) minangka pusat data astronomi ing njaba sistem tata surya. Ngatur dening Pusat de Données astronomiques Strasbourg (CDS), Prancis. SIMBAD dibentuk kanthi gabung saka Catalog of Stellar Identification (CSI) lan Indeks Bibliografi Star sing mlebu ing Pusat Komputer Meudon nganti 1979, lan banjur ditambahi nganggo sumber sumber tambahan saka katalog lan literatur akademik liyane.

Versi interaktif online kaping pisanan, sing dikenal minangka Versi 2, dirilis ing taun 1981. Versi 3, digawé ing C lan operasi ing stasiun UNIX ing Strasbourg Observatory, dirilis ing taun 1990. Autumn 2006, pusat data Versi 4 iki dirilis, saiki disimpen ing PostgreSQL, lan ndhukung piranti lunak, digawé kabèh ing Java. Ing tanggal 14 Juni 2007, SIMBAD ngemot informasi kanggo 3.824,195 obyek ing 11,200,785 jeneng sing beda, kanthi 209,451 referensi bibliografis lan 5.455,841 kutipan bibliografis.

Asteroid, 4692 SIMBAD (1983 VM7) dijenengake jeneng pusat data iki.

Pranala njaba[besut | besut sumber]