QCW-05

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Type 05 (Weisheng Chongfeng Qiang QCW-05)
QCQ05.jpg
QCW-05 dipirantèni dengan Peredam swara
Tipe Pistol mitraliur
Papan asal  Republik Rakyat Cina
Sajarah panggunaan
Dianggo déning Republik Rakyat Cina
Iran
Production history
Disainer Jianshe Industry (Group) Corporation
Didisain tanggal 2001-2005
Pabrik Cina South Industries Group
Diprodhuksi 2005—sekarang
Varian JS 9 mm, QCQ-05
Specifications
Bobot 2.2kg
Dawa 500 mm
Barrel length 250 mm

Cartridge 5,8 x 21 mm (5,8 x 21 mm DCV05) (QCW-05),

5,8 x 21 mm DAP92 (QCQ-05)

Action Blowback, bolt terbuka
Rate of fire 400 peluru / menit
Muzzle velocity QCW-05-150 mèter/detik (m/s), QCQ-05-321 m/s
Effective range 50-200 m
Maximum range 200 m
Feed system Magazen box isi 50 butir peluru
Sights Bidikan besi belakang "Flip-up"

Pistol mitraliur utawi sènjata Personal defense weapon (PDW) QCW-05 (Cithakan:Lang-zh wēishēng chōngfēng qiāng 2005), kanthi barès saged dipuntègèsakèn "Pistol Serbu (dipunjangkèpi) ber peredam suantèn", (kanthi resmi dipunartiakèn ing hanyu pinyin kaliyan Qiāng Chōngfēng Wēishēng, ingkang "Pistol, Serbu, berPeredam bunyi") ugi dipuntèpang kaliyan asma Type 05 inggih punika pistol mitraliur (sub machinegun) ingkang dipunjangkèpi kaliyan peredam suantèn. Dipunrenbakakèn lan dipundamel déning People's Liberation Army 208 Research Institute lan Jianshe Industries (Group) Corporation of Chongqing ing ngandap Cina South Industries Group kanggé dipunginaakèn déning Wadya Pembebasan Rakyat (PLA) mliginipun divisi operasi mliginipun lan pulisi. Senjata punika ngginaakèn peluru sub sonic 5,8 X 21 mm DCV05[1] ingkang ugi dipun-ginakaken déning pistol berperedam swanten, QSW-06.

Sajarah[besut | besut sumber]

Ing wulan Oktober 2001 Jianshe Industries (Group) Corporation (dipungadahi déning Cina South Industries Group) menagaken tender kanggé mproduksi pistol mitraliur énggal Wadya Pembebasan Rakyat (PLA), kanggé nggantosaken senjata sadèrèngipun ya iku pistol mitraliur berperedam swanten Type 79 lan Type 85. Perusahaan punika ngalahaken pesaing sanèsipun kados ta Changfeng CF-05 amargi senjata yang yang mereka désain gadhah kalangkungan ing wujud konstruksildan kagampilan ing pemakaian. Ing perhelatan "International Police Equipment Expo" ing Beijing taun 2005, Jianshe mameraken produk énggal senjata punika ya iku pistol mitraliur bullpup, kaliyan mekanisme blowback, bolt kabuka ing punika reka ulang senapan serbu QBZ-95 lan diberi nama QCW-05[2]. Senjata punika dipunperuntuaken kanggé wadyabala militèr garis wingking kados ta kru tank, wiwit hèlikopter lan wadyabala militèr pendukung sanèsipun, kanthi mliginipun ugi dipunagen déning wadyabala mliginipun lan pulisi bersenjata TPR. Ing pameran sanèsipun bertajuk "2006 MILIPOL Expo" ing taun 2006, pistol mitraliur kaliyan ukuran langkung alit kanggé pasar ekspor dipunpameraken, senjata kaliyan asma 'Jianshe JS 9mm' punika pistol mitaliur berperedam swanten ngginakaken peluru 9 x 19 mm Parabellum.

Désain[besut | besut sumber]

QCW-05 inggih punika senjata bullpup berperedam swanten ingkang gadhah fitur tembakan full otomatis lan semi otomatis. Senjata punika sengaja dipundésain kaliyan kecepatan rata-rata tembakan ingkang cendhèk,punika kanggé njaga kontrol (ingkang dipunsebabaken)recoil) senjata. Ing pérangan kiwa senjata wonten tombol kanggé pemilihan mode senjata, antawiaipun (1) semi otomatis, (2) full otomatis, lan (0) pengunci, tombol kanggé medalaken magazen wonten ing sisih tengen. Ujung laras kaliyan ulir dipundamel dados panggènan kanggé peredam swanten[3]. Receiver kadamel saking aluminium kaliyan pérangan inggilipun dipundamel cepengan, ing 'dalam' cepengan punka wonten tuas kanggé nglampahi 'charging' peluru[4]. Pemakaian peluru subsonic 5.8 X 21 mm DV05 ngirangi kecepatan peluru ingkang dipunkasilaken dados sawatawis 150 mèter/detik kaliyan jarak tembak 50 mèter. QCW-05 punka dipundésain kanggé penggunaan multifungsi militèr, punika dipunsebapaken désain saking peredam swanten saged dipunlepaspasang, kaliyan dipunlepasinipun peredam swanten, kabetahan saking senjata punika ningkataken (jarak lan kecepatan tembakan). Senjata punika saged ugi ngginakaken peluru DAP92 manawi boten ngginakaken peredam swanten, saged ugi dipun-ginakaken déning penembak bertangan kidal, panggènan tombol punika medalaken magazen wonten ing sisih kiwa. Peluru dipunpasang ing magazen box kapasitas 50 butir peluru, lan wonten wingkingipun gagang senjata (bullpup), punika salah satunggaling permintaan saking TPR.

Varian[besut | besut sumber]

Wonten kalih varian saking senjata punika, ya iku: JS 9mm lan QCQ-05

JS 9 mm[besut | besut sumber]

JS 9mm berukuran alit, kanthi fisik wonten kaliyan varian QCW-05. Senjata punika ngginakaken peluru 9 x 19 mm Parabellum / Luger kaliyan jinis magazen ingkang sami dipun-ginakaken déning pistol mitraliur Heckler & Koch MP5. Ngginaaken kanggé pangsa ekspor lan pulisi TPR.

QCQ-05[besut | besut sumber]

QCQ-05 (Cithakan:Lang-zh qīngxíng chōngfēng qiāng, 2005); punika "Pistol Serbu Ringan, 2005". Senjata punika varian QCW-05 tanpa dipunjangkepi kaliyan peredam swanten. Peluru ingkang dipun-ginakaken inggih punika pistol subsonic 5,8 X 21 mm DCV05 utawi peluru pistol 5,8 X 21 mm DAP92 ingkang dipun-ginakaken ugi déning pistol QSZ-92[5]. Meski varian punika boten dijangkepi déning peredam swanten, nanging peredam swanten kanggé QCW-05 saged ugi dipunpasangaken ing senjata punika.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "国产最新型QCW05式微声冲锋枪性能结构详解" (ing basa Simplified Chinese). Sina.com. 2006-08-30. Dibukak ing 2007-08-18.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  2. "QCW05 5.8mm Silenced Submachine Gun". Sinodefence.com. 2007-02-09. Dibukak ing 2007-08-21.
  3. "国产最新型QCW05式微声冲锋枪(组图)" (ing basa Simplified Chinese). Kaifeng Public Security Department. 2006-09-24. Dibukak ing 2007-08-18.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  4. "Type 05 5.8mm / JS 9mm submachine gun (PR Cina)". Dibukak ing 2007-08-21.
  5. "国产最新型QCW05式微声冲锋枪性能结构详解" (ing basa Simplified Chinese). Armsky.com. 2006-08-30. Dibukak ing 2007-08-21.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)

Cithakan:Personal defense weapons