Pysanka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Campuran pysanky modern, diasporan, lan tradisional Ukraina 

A pysanka ( Basa Ukrania: писанка , jamak: pysanky ) yaiku endhog Paskah Ukraina, dihiasi nganggo desain tradisional Ukraina nggunakake metode resisten lilin. Tembung pysanka asalé saka pysaty tembung, "kanggo nulis" utawa "kanggo inscribe ", minangka designs ora dicet ing, nanging ditulis (marajah) karo beeswax. Akeh klompok etnis Eropa Tengah lan Timur liyane sing duwe tradhisi sing padha, kalebu pisanica Kroasia lan pisanka Polandia.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wiktionary
Pirsani informasi ngenani Pysanka ing KamusWiki.