Pyridam Farma

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
PT. Pyridam Farma Tbk
Publik (Cithakan:Bej)
Indhustri farmasi
Diyasa 1972
Kantor gedhé Jakarta, Indonesia
Wong kunci
Michael Handoko B. Soetrisno
Wijil farmasi
Cacah karyawan
465
Sana jaringan www.pyridam.co.id

PT. Pyridam Farma Tbk (Cithakan:Bej) ya iku perusahaan multinasional kang ngasilaké produksi farmasi ana ning Jakarta, Indonésia. Perusahaan iki ngadhek nalika taun 1972. Perusahaan iki wis ngasilaké macam-macam bahan farmasi.

Perusahaan iki ngasilaké produk farmasi kaya ta tabltes, kaplet, kapsul, sirup krim, lan salep. uga penisilin lan non-penisilin antibiotik, anti-TBC, vitamin, antipiretik obat kanggo ngilangaké rasa lara, lan liyané.

Pyridam diadhekaké ning taun 1976 déning Mr Sarkri Kosasih lan dr.Kartini Raharjo Sp.OG. jenengé The Pyridam iku saka fenomena Piramida-salah sawijining Kajaiban donya tuwa dhéwé ning dunya. Wiwitané Pyridam mroduksi usada kanggo kéwan. Sawisé iku Pyridam wiwit produksi-formulasi produk keséhatan kéwan. Ngrewangi para wong tani supaya bisa ngembangaké peternakan kang canggih nalika iku.

Nalika taun 1994 perusahaan ini olih pangakuan saka pamaréntah, olih gelar "Partner karo Kinerja kang apik" déning Departemen Pertanian.

Ning taun 1985, Pyridam yasa Divisi Farmasi, kang rikat banget tumuwuh. Mula iku Pyridam bisa yasa pabrik merek produksi anyar ning waladan kang ambané 35.000 mèter persegi ning Cianjur, Jawa Barat. Pabrik iki wiwit jalan ning sasi April 2001. Ning akir taun 2000, kepemimpinan manajemen disahaké déning Mr Sarkri Kosasih marang Mr Handoko Boedi Soetrisno. Dipimpin déning pemimpinan anyar, Pyridam mbuka kepemilikané déning publik, kang mbuktikaké manawa Pyridam bisa dadi perusahaan kang séhat lan profésional.

Kantor pusat perusahaan iki anaing Jakarta, fasilitas produksi nganggo peralatan kang modern lan sesuai karo indhustri farmasi, kaya ta standar Good Manufacturing Practice, lan perlindungan lingkungan (AMDAL).

Commisioner Ir. Sarkri Kosasih (President Commisioner) Ny. Rani Thandra (Commisioner) Ny. Lianny Suraja (Commisioner)

Director M. Handoko Boedi Soetrisno BSc, MM (President Director) Ny. Indrawati Kosasih (Director)

Pranala njaba[besut | besut sumber]