Pusat Rehabilitasi Kamentrian Pertahanan Indonesia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pusrehab Kemhan

Pusat Rehabilitasi Kamentrian Pertahanan Indonesia utawi ingkang asring dipuncekak Pusrehab Kemhan inggih punika unsur pelaksanan tartamtu ingkang mapan wonten ing Kamentrian Pertahanan Indonesia.[1] Pusrehab Kemhan gadhah tugas kanggé nindakaken pelayanan rehabilitasi medik, vokasional, lan sosial kanggé personel Pertahanan Nagara. Déné fungsinipun Pusrehab dephan inggih kados makaten:[2]

  1. Nyamektakaken rumusan, pelaksanaan sahan evaluasi kawicaksanan lan standardisasi teknis ing babagan rehabilitasi lan pembinaan lanjut ingkang nyandhang cacat personel pertahanan;
  2. Nyusun standar, norma, pedoman, kriteria lan prosedur ing babagan rehabilitasi lan pembinaan lanjut ingkang nyandhang cacat personel pertahanan;
  3. Paring pelayanan teknis ing babagan rehabilitasi lan pembinaan lanjut ingkang nyandhang cacat personel pertahanan;
  4. Koordinasi kanggé ngawontenaken pembinaan lanjut lan rehabilitasi cacat.
  5. Mbina saha latiyan kerja, rehabilitasi medik lan sosial saha ulah raga ingkang nyandhang cacat personel pertahanan
  6. Ngrencanakaken program lan anggaran ketatausahaan lan rumah tangga.

Struktur Organisasi[besut | besut sumber]

Struktur organisasi[3] Pusrehab Kemhan[4] kapérang dados:

  1. Pérangan Tata Usaha;
  2. Babagan Rehabilitasi Vokasional;
  3. Babagan Rehabilitasi Medik;
  4. Babagan Rehabilitasi Sosial;
  5. Kelompok Jabatan Fungsional.[5]

Pimpinan Pusrehab[besut | besut sumber]

Kairing kanthi wontenipun pangrembakaning lan éwah-ewahaning nama lan wujud organisasi wiwit madegipun R. C. ABRI/ Veteran ngantos Pusrehabcat Dephan wekdal sapunika, mila sampun wonten ugi panggantosan ingkang dados pandheganing organisasi punika, inggih kados makaten:

  1. dr. Aris Santosa inggih pejabat saking Departemen Keséhatan ingkang dipunbiyantu ing Dephankam kanggé ngrintis madegipun R. C. ABRI/Veteran ingkang dipunterasaken tugasipun ngantos ganti nama dados Puslatkar.
  2. Mayjen TNI Purn dr. A. Hasan njabat dados Ka Puslatkar ngantos dados Ka Larehabcat.
  3. Kolonel Laut (K) dr. H. TB. Saufat E. Wiraatmaja njabat dados Ka Larehabcat ngantos Ka Lemrehabcat.
  4. Brigjen TNI dr. H. Susilo Supeno njabat dados Ka Lemrehabcat ngantos Ka Pusrehabcat Dephankam
  5. Brigjen TNI dr. H. Mulyono Soedirman, F.I.C.S. njabat dados Kapusrehabcat Dephankam priode taun 1990-1993
  6. Brigjen TNI dr. H. Abdul Syukur, SKM. njabat dados Kapusrehabcat Dephankam priode taun 1993-1997
  7. Brigjen TNI dr. H. R. Paul, DSAn. njabat dados Kapusrehabcat Dephankam periode njabat dados Kapusrehabcat Dephan periode taun 2000-2002
  8. Brigjen TNI dr. Kiky Kilapong, Msc. njabat dados Kapusrehabcat Dephan periode taun 2002-2007.
  9. Brigjen TNI dr. Dwi Juwono, Sp.PD njabat dados Kapusrehabcat Dephan periode taun 2007-2008
  10. Brigjen TNI dr. Chairunan Hasbullah, MARS njabat dados Kapusrehab Dephan periode taun 2008-2010.
  11. Brigjen TNI dr. Harry Yusmanadi njabat dados kapusrehab Kemhan periode Maret 2010-Novèmber 2010.
  12. Laksma TNI dr. Sinarta Natasamudra, Sp. PD, FINASIM njabat dados Kapusrehab Kemhan periode Novèmber 2010 ngantos sapunika.[6]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Situs web resmi Kementerian Pertahanan(dipunundhuh tanggal 31 Januari 2013)
  2. Fungsi Pusrehab Kemhan (dipunundhuh tanggal 31 Januari 2013)
  3. Permenhan Nomor 16 Tahun 2010 tentang Organisasi dan Tata Kerja Kementerian Pertahanan
  4. Organisasi Pusrehab
  5. Permenhan Nomor 01 Tahun 2011 tentang Susunan dan Tata Kerja Jabatan Fungsional Tertentu dan Fungsional Umum Kementerian Pertahanan
  6. Pergantian-pergantian Pimpinan (dipunundhuh tanggal 31 Januari 2013)