Pulo Wangi-wangi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pulo Wangi-wangi
Geografi
Negara

Pulo Wangi-wangi utawa uga masarakat saubengé nyebut minangka Pulo Wanci iku sawijining pulo ing Sulawesi Kidul-wétan sing misuwur bab kaéndahan segarané. Ing sisih kulon wewatesan karo Pulo Kapota let-é cukup cedhak watara 10 kilomèter. Pulo iki dadi bagéan saka Kapuloan Tukangbesi.

Pulo Wangi-wangi minangka wewengkon Kabupatèn Wakatobi lan sekaligus dadi pusat administrasi Kabupatèn Wakatobi.

Acara adat[besut | besut sumber]

Kepala adat Wangi-wangi ing mangsa Hindhia Walanda

Akèh acara adat sing kerep dianakaké ing pulo iki, antara liya:

  • Helariangi
  • Hekabuenga
  • He'batu'a
  • Karia

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pulo_Wangi-wangi&oldid=973091"