Pulo-pulo Langerhans

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Poto pulo-pulo pankreas saka tikus

Pulo-pulo Langerhans iku bagéyan saka pankreas sing ngandhut sèl-sèl endokrin (sing gawé hormon). Ditemokaké ing taun 1869 déning anatpmis kaséhatan Jerman Paul Langerhans, pulo-pulo Langerhans arupa kira-kira 1 nganti 2% saka masa pankreas. Ana watara sak yuta pulo-pulo jroning pankreas wong séhat diwasa, sing dibagi sacara warata ing sajroning organ iku; masa kombinasiné watara 1 nganti 1.5 gram.

Galeri[sunting | besut sumber]

Hormon/arsitektur pulo-pulo

Deleng uga[sunting | besut sumber]

Referensi[sunting | besut sumber]

Pranala jaba[sunting | besut sumber]

Cithakan:Klenjar digestif Cithakan:Sistem Endokrin