Gili Langerhans

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Pulo-pulo Langerhans iku péranganing pankreas sing ngandhut sèl-sèl endokrin (sing gawé hormon). Ditemokaké ing taun 1869 déning anatpmis kaséhatan Jerman Paul Langerhans, pulo-pulo Langerhans arupa kira-kira 1 nganti 2% saka masa pankreas. Ana watara sak yuta pulo-pulo sajeroning pankreas wong séhat diwasa, sing dibagi kanthi warata ing sajeroning organ iku; masa kombinasiné watara 1 nganti 1.5 gram.

Gladri[besut | besut sumber]

Hormon/arsitèktur pulo-pulo

Uga delengen[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Klenjar digestif Cithakan:Sistem Endokrin