Gili Langerhans

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Pulo-pulo Langerhans iku bagéyan saka pankreas sing ngandhut sèl-sèl endokrin (sing gawé hormon). Ditemokaké ing taun 1869 déning anatpmis kaséhatan Jerman Paul Langerhans, pulo-pulo Langerhans arupa kira-kira 1 nganti 2% saka masa pankreas. Ana watara sak yuta pulo-pulo jroning pankreas wong séhat diwasa, sing dibagi sacara warata ing sajroning organ iku; masa kombinasiné watara 1 nganti 1.5 gram.

Galeri[besut | besut sumber]

Hormon/arsitektur pulo-pulo

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Klenjar digestif Cithakan:Sistem Endokrin

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gili_Langerhans&oldid=1058814"