Pringgitan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Pringgitan iku pérangan ruangan ing umah adat Jawa sing dunungé ana antarané pendhapa lan dalem utama (Dalem Ageng)[1]. Pringgitan duwé kagunan kanggo nampa tamu, lan papan kanggo pagelaran wayang nalika ana gawé utawa hajatan[2]. Ruang pringgitan iki uga bisa kanggo lenggahan ngénggar-énggar penggalih wayah soré.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]