Prekmurska gibanica

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Prekmurska gibanica
PrekmurskaGibanica1.JPG
JinisLayer pastry, gibanica
Panggonan asalSlowén
Tlatah utawa prajaPrekmurje
Woworan pokokFlour, poppy seeds, walnuts, apples, raisins, and quark
Katerangan liyanéTSG
Buku masakan: Prekmurska gibanica  Médhia: Prekmurska gibanica

Prekmurska gibanica (jajanan lapisan Prekmurje) minangka jinis gibanica Slowén utawa kue lapis.[1] Isine wiji empuk, kenari, apel, kismis lan isi kuark . Sanajan asal saka Prekmurje, dheweke entuk status khusus ing Slowén . Sweetmeat unik nuduhake macem-macem tetanèn ing wilayah iki. Jeneng gibanica asale saka ekspresi dialek güba lan ing bab iki nuduhake lapisan.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Bogataj, Janez. Taste Slowén (PDF). Slowénn Tourist Board. p. 12. Cithakan:COBISS.