Menyang kontèn

Prau silem Jepang I-401

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
I-401 (tengah) cerak USS Proteus (kiwo) lan I-14 (tengen), rikala 29 Agustus 1945.

Prau I-401 (伊号第四百一?) iku prau silem pamotan palwa udara klas I-400 kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka loro ing klas I-400.[1]

I-401 kapernahaké rikala 26 April 1943 déning Astragara Wadya Sagara Sasebo; banjur kababar rikala 11 Maret 1944. Prau iki kinepyakaké rikala 8 Juli 1945[2] ing pamangkuné Mayor Nobuyuki Nambu[3].

Prau iki kèrem minangka prau target rikala 31 Mèi 1946 ing Kepuloan Hawaii.

Sanjata[besut | besut sumber]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. Hackett, Bob; Sander Kingsepp (2010). "Prau silem Jepang I-401". SENSUIKAN!. Combinedfleet.com.
  2. "World War II Database : Submarine I-401". ww2db.com. Dibukak ing 14 Sèptèmber 2010.
  3. Toyama, Misao (2005). 艦長たちの軍艦史. Kojinsha. kc. 442–443. ISBN 4-7698-1246-9.
  4. Campbell, John Naval Weapons of World War Two ISBN 0-87021-459-4 k.191