Menyang kontèn

Prau silem Jepang I-402

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Prau I-402 (伊号第四百二?) iku prau silem pamotan palwa udara klas I-400 kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka telu ing klas I-400.[1]

I-402 kapernahaké rikala 20 Oktober 1943 déning Astragara Wadya Sagara Sasebo; banjur kababar rikala 15 Sèptèmber 1944. Prau iki kinepyakaké rikala 24 Juli 1945[2] ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Otsuji Nakamura[3].

Prau iki diunekake rikala 1 April 1946 ing Kepuloan Goto.[4]

Sanjata[besut | besut sumber]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. Hackett, Bob; Sander Kingsepp (2010). "Prau silem Jepang I-402". SENSUIKAN!. Combinedfleet.com.
  2. "World War II Database : Submarine I-402". ww2db.com. Dibukak ing 14 Sèptèmber 2010.
  3. Toyama, Misao (2005). 艦長たちの軍艦史. Kojinsha. kc. 443. ISBN 4-7698-1246-9.
  4. "24 scuttled Imperial Japanese Navy submarines found off Goto Islands". Japan Times. Dibukak ing 8 Agustus 2015.
  5. Campbell, John Naval Weapons of World War Two ISBN 0-87021-459-4 k.191