Prau silem Jepang I-400

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
I400 2.jpg

Prau I-400 (伊号第四百百?) iku prau silem pamotan palwa udara klas I-400 kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka siji ing klas I-400.[1]

I-400 kapernahaké rikala 18 Januari 1943 déning Astragara Wadya Sagara Kure; banjur kababar rikala 18 Januari 1944. Prau iki kinepyakaké rikala 24 Juli 1945[2] ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Toshio Kusaka[3].

Prau iki kèrem rikala 4 Juni 1946 déning USS Trumpetfish ing Kepuloan Hawaii.[4]

Sanjata[besut | besut sumber]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. Hackett, Bob; Sander Kingsepp (2010). "Prau silem Jepang I-400". SENSUIKAN!. Combinedfleet.com. 
  2. "World War II Database : Submarine I-400". ww2db.com. Dijupuk 14 September 2010. 
  3. Toyama, Misao (2005). 艦長たちの軍艦史. Kojinsha. k. 442. ISBN 4-7698-1246-9. 
  4. "World War II Japanese mega-submarine discovered off Hawaii". Fox News (ing basa Inggris). Dijupuk 2019-05-24. 
  5. Campbell, John Naval Weapons of World War Two ISBN 0-87021-459-4 k.191