Prau panumpes Jepang Natsugumo (1937)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Prau panumpes Jepang Natsugumo, taun 1939.

Prau Natsugumo (夏雲? Méga ing mangsa panas)[1] iku prau panumpes angka pitu ing klas Asashio kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka siji kang kaaran mitrut jenengé "Natsugumo".

Natsugumo kapernahaké rikala 1 Juli 1936 déning Astragara Wadya Sagara Sasebo; banjur kababar rikala 26 Mèi 1937. Prau iki kinepyakaké rikala 10 Fèbruari 1938 ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Masayuki Kitamura[2]. Prau iki kèrem rikala 12 Oktober 1942 cedhak Pulo Savo (08°40′S 159°20′E / 8.667°S 159.333°E / -8.667; 159.333).[3]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. Nelson, Andrew N. (1967). Japanese–English Character Dictionary. Tuttle. p. 52 & 942. ISBN 0-8048-0408-7.
  2. "12月(3)". www.jacar.archives.go.jp. Dibukak ing 2019-05-24.
  3. Nevitt, Allyn D. (1998). "Prau panumpes Jepang Natsugumo (1937) ing Combinedfleet.com". Kuchikukan!. www.combinedfleet.com. Dibukak ing July 5, 2010.

Wacan liyané[besut | besut sumber]

  • D'Albas, Andrieu (1965). Death of a Navy: Japanese Naval Action in World War II. Devin-Adair Pub. ISBN 0-8159-5302-X.
  • Brown, David (1990). Warship Losses of World War Two. Naval Institute Press. ISBN 1-55750-914-X.
  • Hammel, Eric (1988). Guadalcanal: Decision at Sea : The Naval Battle of Guadalcanal, Nov. 13–15, 1942. (CA): Pacifica Press. ISBN 0-517-56952-3.
  • Howarth, Stephen (1983). The Fighting Ships of the Rising Sun: The Drama of the Imperial Japanese Navy, 1895–1945. Atheneum. ISBN 0-689-11402-8.
  • Jentsura, Hansgeorg (1976). Warships of the Imperial Japanese Navy, 1869–1945. US Naval Institute Press. ISBN 0-87021-893-X.
  • Watts, Anthony J (1967). Japanese Warships of World War II. Doubleday. ASIN B000KEV3J8.
  • Whitley, M J (2000). Destroyers of World War Two: An International Encyclopedia. London: Arms and Armour Press. ISBN 1-85409-521-8.

Pranala njaba[besut | besut sumber]