Prau panumpes Jepang Asagumo (1937)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Prau panumpes Jepang Asagumo, taun 1939.

Prau Asagumo (朝雲? Méga ésuk)[1] iku prau panumpes angka lima ing klas Asashio kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka siji kang kaaran mitrut jenengé "Asagumo".

Asagumo kapernahaké rikala 23 Dhésèmber 1936 déning Kawasaki Shipbuilding Corporation; banjur kababar rikala 5 Novèmber 1937. Prau iki kinepyakaké rikala 30 Maret 1938 ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Yoshihisa Mori[2]. Prau iki kèrem rikala 25 Oktober 1944 ing Perang Supitan Surigao (10°04′N 125°21′E / 10.067°N 125.350°E / 10.067; 125.350).[3]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. Nelson, Andrew N. (1967). Japanese–English Character Dictionary. Tuttle. p. 750. ISBN 0-8048-0408-7.
  2. "3月(2)". www.jacar.archives.go.jp. Dibukak tanggal 2019-05-24.
  3. Nevitt, Allyn D. (1998). "Prau panumpes Jepang Asagumo (1937) ing Combinedfleet.com". Kuchikukan!. www.combinedfleet.com. Dibukak tanggal July 5, 2010.

Wacan liyané[besut | besut sumber]

  • D'Albas, Andrieu (1965). Death of a Navy: Japanese Naval Action in World War II. Devin-Adair Pub. ISBN 0-8159-5302-X.
  • Brown, David (1990). Warship Losses of World War Two. Naval Institute Press. ISBN 1-55750-914-X.
  • Hammel, Eric (1988). Guadalcanal: Decision at Sea : The Naval Battle of Guadalcanal, Nov. 13–15, 1942. (CA): Pacifica Press. ISBN 0-517-56952-3.
  • Howarth, Stephen (1983). The Fighting Ships of the Rising Sun: The Drama of the Imperial Japanese Navy, 1895–1945. Atheneum. ISBN 0-689-11402-8.
  • Jentsura, Hansgeorg (1976). Warships of the Imperial Japanese Navy, 1869–1945. US Naval Institute Press. ISBN 0-87021-893-X.
  • Watts, Anthony J (1967). Japanese Warships of World War II. Doubleday. ASIN B000KEV3J8.
  • Whitley, M J (2000). Destroyers of World War Two: An International Encyclopedia. London: Arms and Armour Press. ISBN 1-85409-521-8.

Pranala njaba[besut | besut sumber]