Prau panumpes Jepang Asashio (1936)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prau panumpes Jepang Asashio, taun 1937.

Prau Asashio (朝潮? Pasang ésuk)[1] iku prau panumpes angka siji ing klas Asashio kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka loro kang kaaran mitrut jenengé "Asashio".

Asashio kapernahaké rikala 5 Sèptèmber 1935 déning Astragara Wadya Sagara Sasebo; banjur kababar rikala 16 Dhésèmber 1936. Prau iki kinepyakaké rikala 31 Agustus 1937 ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Moichi Narita[2]. Prau iki kèrem rikala 3 Maret 1943 ing Perang Sagara Bismarck (07°15′S 148°15′E / 7.250°S 148.250°E / -7.250; 148.250).[3]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. Nelson, Andrew N. (1967). Japanese–English Character Dictionary. Tuttle. p. 750. ISBN 0-8048-0408-7.
  2. "8月". www.jacar.archives.go.jp. Retrieved 2019-05-24.
  3. Nevitt, Allyn D. (1998). "Prau panumpes Jepang Asashio (1936) ing Combinedfleet.com". Kuchikukan!. www.combinedfleet.com. Retrieved July 5, 2010.

Wacan liyané[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]