Prau panumpes Jepang Minegumo (1937)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Prau panumpes Jepang Minegumo, taun 1937.

Prau Minegumo (峯雲? Méga puncak (gunung))[1] iku prau panumpes angka wolu ing klas Asashio kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka siji kang kaaran mitrut jenengé "Minegumo".

Minegumo kapernahaké rikala 22 Maret 1937 déning Fujinagata Shipyards; banjur kababar rikala 4 Novèmber 1937. Prau iki kinepyakaké rikala 4 April 1938 ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Katsumori Yamashiro[2]. Prau iki kèrem rikala 5 Maret 1943 ing Perang Supitan Blackett (08°01′S 157°14′E / 8.017°S 157.233°E / -8.017; 157.233).[3]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. Nelson, Andrew N. (1967). Japanese–English Character Dictionary. Tuttle. p. 349 & 942. ISBN 0-8048-0408-7.
  2. "5月". www.jacar.archives.go.jp. Dibukak tanggal 2019-05-24.
  3. Nevitt, Allyn D. (1998). "Prau panumpes Jepang Minegumo (1937) ing Combinedfleet.com". Kuchikukan!. www.combinedfleet.com. Dibukak tanggal July 5, 2010.

Wacan liyané[besut | besut sumber]

  • D'Albas, Andrieu (1965). Death of a Navy: Japanese Naval Action in World War II. Devin-Adair Pub. ISBN 0-8159-5302-X.
  • Brown, David (1990). Warship Losses of World War Two. Naval Institute Press. ISBN 1-55750-914-X.
  • Hammel, Eric (1988). Guadalcanal: Decision at Sea : The Naval Battle of Guadalcanal, Nov. 13–15, 1942. (CA): Pacifica Press. ISBN 0-517-56952-3.
  • Howarth, Stephen (1983). The Fighting Ships of the Rising Sun: The Drama of the Imperial Japanese Navy, 1895–1945. Atheneum. ISBN 0-689-11402-8.
  • Jentsura, Hansgeorg (1976). Warships of the Imperial Japanese Navy, 1869–1945. US Naval Institute Press. ISBN 0-87021-893-X.
  • Watts, Anthony J (1967). Japanese Warships of World War II. Doubleday. ASIN B000KEV3J8.
  • Whitley, M J (2000). Destroyers of World War Two: An International Encyclopedia. London: Arms and Armour Press. ISBN 1-85409-521-8.

Pranala njaba[besut | besut sumber]