Prau dlajah Jepang Yahagi (1942)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prau dlajah Jepang Yahagi, taun 1943.

Prau Yahagi (矢矧?) iku prau dlajah ènthèng klas Agano kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang.[1] Aran prau iki saka jenengé Kali Yahagi ing Préfèktur Gifu lan Préfèktur Nagano, Jepang.[2][3]

Yahagi kapernahaké rikala 11 Novèmber 1941 ing Sasebo, Nagasaki déning Astragara Wadya Sagara Sasebo; banjur kababar rikala 25 Oktober 1942. Prau iki kinepyakaké rikala 29 Dhésèmber 1943 ing pamangkuné kolonèl Yoshimura Matake[4]. Prau iki kèrem rikala 7 April 1945 cedhak Kyūshū (30°47′N 128°08′E / 30.783°N 128.133°E / 30.783; 128.133).

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. #達昭和17年8月 kaca 19『達第二百三十二號 佐世保海軍工廠ニ於テ建造中ノ軍艦一隻ニ左ノ通命名セラル|昭和十七年八月二十日 海軍大臣嶋田繁太郎|軍艦 矢矧(ヤハギ)』
  2. #軽巡二十五隻 kaca 20
  3. #幕末以降帝国軍艦写真と史実コマ129(原本204頁)『矢矧(やはぎ) 艦種二等巡洋艦 艦名考川の名、矢作川に採る、川は三河國にあり、矢作は古来矢矧・矢矯・箭作等と混用す、此艦名は矢矧として命名せられたるなり。艦歴大正3年乃至9年戰役(日獨)に從軍:同3年9月第二南遣支艦隊に属し西カロリン群島方面警戒、次で印度洋方面警備(艦長大佐長鋪次郎)、昭和6・7年事變(日支)に從軍:同7年1月南支那方面警備(艦長大佐井上保雄)。
    ―要目― 長134.11米/幅14.15米/吃水5.03米/排水量4,400噸/機關 タルビン2軸/馬力22,500/速力26/兵装 15糎砲 8/8糎砲 2/8糎砲 2/發射管 3/起工 明治43-6-20/進水 同44-10-3/竣工 同45-7-27/建造所 三菱長崎造船所』
  4. #艦長たちの軍艦史 kaca 174-175

Bibliografi[besut | besut sumber]

Wacan liyané[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]