Prau dlajah Jepang Sakawa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prau dlajah Jepang Sakawa, taun 1944.

Prau Sakawa (酒匂?) iku prau dlajah ènthèng klas Agano kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang.[1] Aran prau iki saka jenengé Kali Sakawa ing Préfèktur Kanagawa, Jepang.

Sakawa kapernahaké rikala 21 Novèmber 1942 ing Sasebo, Nagasaki déning Astragara Wadya Sagara Sasebo; banjur kababar rikala 9 April 1944.[2] Prau iki kinepyakaké rikala 30 Novèmber 1944 ing pamangkuné kolonèl Toshimichi Ohara[3]. Prau iki kèrem rikala 2 Juli 1946 wektu Operasi Crossroads.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. #達昭和19年4月(1) kaca 8『達第百二號 佐世保海軍工廠ニ於テ建造中ノ軍艦一隻ニ左ノ通命名セラル 昭和十九年四月一日 海軍大臣 嶋田繁太郎 軍艦 酒匂(サカハ)』
  2. #昭和造船史第1巻 kaca 784-785.
  3. #艦長たちの軍艦史 kaca 175-176.

Bibliografi[besut | besut sumber]

Wacan liyané[besut | besut sumber]

  • Jentschura, Hansgeorg; Jung, Dieter & Mickel, Peter (1977). Warships of the Imperial Japanese Navy, 1869–1945. Annapolis, Maryland: United States Naval Institute. ISBN 0-87021-893-X. 
  • Lacroix, Eric & Wells, Linton (1997). Japanese Cruisers of the Pacific War. Annapolis, Maryland: Naval Institute Press. ISBN 0-87021-311-3. 
  • Stille, Mark (2012). Imperial Japanese Navy Light Cruisers 1941-45. Botley, UK: Osprey. ISBN 1-84908-562-5. 
  • Whitley, M.J. (1995). Cruisers of World War Two: An International Encyclopedia. Annapolis, Maryland: Naval Institute Press. ISBN 1-55750-141-6. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]