Prastawa 27 Juli

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Prastawa 27 Juli 1996 iku prastawa pengambilalihan kanthi peksa kantor DPP Partai Demokrasi Indonesia (PDI) ing Jl Diponegoro 58 Jakarta Pusat kang wektu semana dikuwasani pendhukung Megawati Soekarnoputri. Panyerbuan diayahi déning massa pendhukung Soerjadi (Ketua Umum versi Konggrès PDI Medan) diréwangi déning aparat kapulisen lan TNI. Prastawa iki ngambra-ambra dadi haruhara ing sawatara wewengkon ing Jakarta, mligi ing kawasan Jalan Diponegoro, Salemba, Kramat. Sawetara kendharaan lan gedhong kobongan.

Pamaréntah wektu iku ndakwa aktivis PRD minangka panggerak haruhara. Pamaréntah Orde Baru sabanjuré mburu lan njeblosaké para aktivis PRD ing pakunjaran. Budiman Sudjatmiko olèh ukuman paling abot, ya iku 13 taun kunjara.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]