Prasasti Dhawangsari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prasasti Dhawangsari
Abahan Watu andhésit
Tulisan Aksara lan basa Jawa Kuna
Panemon Dhukuh Dhawangsari, Sambireja
Panyimpenan Balai Pelestarian Cagar Budaya Yogyakarta
Régistrasi BG 355

Prasasti Dhawangsari ya iku prasasti andhésit sing ditemu ing Dhukuh Dhawangsari, Sambireja ing Kabupatèn Sléman. Prasasti iki tinemu taun 1995. Basa lan aksara sing ana ing prasasti iki ya iku basa lan aksara Jawa Kuna. Prasasti iki kasimpen ing Balai Pelestarian Cagar Budaya Yogyakarta mawa régistrasi BG 355. Juru pamaca prasasti iki ya iku Rita M.S.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Pramastuti 2007, k. 53.

Rujukan[besut | besut sumber]

  • Pramastuti, Herni, ed. (2007). Pusaka Aksara Yogyakarta. Yogyakarta: Balai Pelestarian Peninggalan Purbakala Yogyakarta. ISBN 978-979-16428-2-8.