Prasasti Dhawangsari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prasasti Dhawangsari
AbahanWatu andhésit
TulisanAksara lan basa Jawa Kuna
PanemonDhukuh Dhawangsari, Sambireja
PanyimpenanBalai Pelestarian Cagar Budaya Yogyakarta
RégistrasiBG 355

Prasasti Dhawangsari ya iku prasasti andhésit sing ditemu ing Dhukuh Dhawangsari, Sambireja ing Kabupatèn Sléman. Prasasti iki tinemu taun 1995. Basa lan aksara sing ana ing prasasti iki ya iku basa lan aksara Jawa Kuna. Prasasti iki kasimpen ing Balai Pelestarian Cagar Budaya Yogyakarta mawa régistrasi BG 355. Juru pamaca prasasti iki ya iku Rita M.S.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Pramastuti 2007, k. 53.

Rujukan[besut | besut sumber]

  • Pramastuti, Herni, ed. (2007). Pusaka Aksara Yogyakarta. Yogyakarta: Balai Pelestarian Peninggalan Purbakala Yogyakarta. ISBN 978-979-16428-2-8.