Prairial

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Prairial (pocaping cara Prancis: [pʁɛʁjal]) yaiku wulan kasanga ing Pananggalan Republik Prancis. Wulan kasebut njupuk jeneng saka kata Prancis prairie, sing artine "ara-ara". Jeneng kasebut diwenehi karo sajumlah prau.

Prairial menika wulan katelu saka paruh musim semi (mois de printemps). Wulan kasebut miwiti ing 20 utawa 21 Mei. Wulan kasebut pungkasan ing 18 utawa 19 Juni. Wulan kasebut nyusul Floréal lan ndhisiki Messidor.


3 Prairial III
 
Primidi
Duodi
Tridi
Quartidi
Quintidi
Sextidi
Septidi
Octidi
Nonidi
Décadi
décade 25
1 Rabu
20 Mei 1795
2 Kamis
21 Mei 1795
3 Jumat
22 Mei 1795
4 Sabtu
23 Mei 1795
5 Minggu
24 Mei 1795
6 Senin
25 Mei 1795
7 Selasa
26 Mei 1795
8 Rabu
27 Mei 1795
9 Kamis
28 Mei 1795
10 Jumat
29 Mei 1795
décade 26
11 Sabtu
30 Mei 1795
12 Minggu
31 Mei 1795
13 Senin
1 Juni 1795
14 Selasa
2 Juni 1795
15 Rabu
3 Juni 1795
16 Kamis
4 Juni 1795
17 Jumat
5 Juni 1795
18 Sabtu
6 Juni 1795
19 Minggu
7 Juni 1795
20 Senin
8 Juni 1795
décade 27
21 Selasa
9 Juni 1795
22 Rabu
10 Juni 1795
23 Kamis
11 Juni 1795
24 Jumat
12 Juni 1795
25 Sabtu
13 Juni 1795
26 Minggu
14 Juni 1795
27 Senin
15 Juni 1795
28 Selasa
16 Juni 1795
29 Rabu
17 Juni 1795
30 Kamis
18 Juni 1795
10 jam
Paris
8 jam 65 menit 59 detik
Prairial
Prairial
20:37:06
24 jam
Greenwich


Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]