Messidor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Messidor (pocaping cara Prancis: [mesidɔʁ]) yaiku wulan kasepuluh ing Pananggalan Republik Prancis. Wulan kasebut njupuk jeneng saka kata Latin messis, sing artine "panen".

Messidor yaiku wulan kapisan saka paruh musim panas (mois d'été). Wulan kasebut miwiti ing 19 utawa 20 Juni. Wulan kasebut pungkasan ing 18 utawa 19 Juli. Wulan kasebut nyusul Prairial lan ndhisiki Thermidor.


3 Messidor III
 
Primidi
Duodi
Tridi
Quartidi
Quintidi
Sextidi
Septidi
Octidi
Nonidi
Décadi
décade 28
1 Jumat
19 Juni 1795
2 Sabtu
20 Juni 1795
3 Minggu
21 Juni 1795
4 Senin
22 Juni 1795
5 Selasa
23 Juni 1795
6 Rabu
24 Juni 1795
7 Kamis
25 Juni 1795
8 Jumat
26 Juni 1795
9 Sabtu
27 Juni 1795
10 Minggu
28 Juni 1795
décade 29
11 Senin
29 Juni 1795
12 Selasa
30 Juni 1795
13 Rabu
1 Juli 1795
14 Kamis
2 Juli 1795
15 Jumat
3 Juli 1795
16 Sabtu
4 Juli 1795
17 Minggu
5 Juli 1795
18 Senin
6 Juli 1795
19 Selasa
7 Juli 1795
20 Rabu
8 Juli 1795
décade 30
21 Kamis
9 Juli 1795
22 Jumat
10 Juli 1795
23 Sabtu
11 Juli 1795
24 Minggu
12 Juli 1795
25 Senin
13 Juli 1795
26 Selasa
14 Juli 1795
27 Rabu
15 Juli 1795
28 Kamis
16 Juli 1795
29 Jumat
17 Juli 1795
30 Sabtu
18 Juli 1795
10 jam
Paris
3 jam 48 menit 26 detik
Messidor
08:12:09
24 jam
Greenwich


Pranala jaba[besut | besut sumber]