Floréal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan


Floréal (pocaping cara Prancis: [flɔʁeal]) yaiku wulan kawolu ing Pananggalan Republik Prancis. Wulan kasebut njupuk jeneng saka kata Latin flos, sing artine kembang. Floréal menika wulan kapindho saka paruh musim semi (mois de printemps). Wulan kasebut miwiti ing 20 April utawa 21 April. Wulan kasebut pungkasan ing 19 Mei utawa 20 Mei. Wulan kasebut nyusul Germinal lan ndhisiki Prairial.


3 Floréal III
 
Primidi
Duodi
Tridi
Quartidi
Quintidi
Sextidi
Septidi
Octidi
Nonidi
Décadi
décade 22
1 Senin
20 April 1795
2 Selasa
21 April 1795
3 Rabu
22 April 1795
4 Kamis
23 April 1795
5 Jumat
24 April 1795
6 Sabtu
25 April 1795
7 Minggu
26 April 1795
8 Senin
27 April 1795
9 Selasa
28 April 1795
10 Rabu
29 April 1795
décade 23
11 Kamis
30 April 1795
12 Jumat
1 Mei 1795
13 Sabtu
2 Mei 1795
14 Minggu
3 Mei 1795
15 Senin
4 Mei 1795
16 Selasa
5 Mei 1795
17 Rabu
6 Mei 1795
18 Kamis
7 Mei 1795
19 Jumat
8 Mei 1795
20 Sabtu
9 Mei 1795
décade 24
21 Minggu
10 Mei 1795
22 Senin
11 Mei 1795
23 Selasa
12 Mei 1795
24 Rabu
13 Mei 1795
25 Kamis
14 Mei 1795
26 Jumat
15 Mei 1795
27 Sabtu
16 Mei 1795
28 Minggu
17 Mei 1795
29 Senin
18 Mei 1795
30 Selasa
19 Mei 1795
10 jam
Paris
9 jam 60 menit 96 detik
Floréal
22:54:26
24 jam
Greenwich


Pranala jaba[besut | besut sumber]