Pra-fermentasi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Nyeri pouliche, pre-ferment

A wis ferment (uga dikenal minangka roti wiwitan) iku wiwitan fermentasi digunakake ing langsung[1] cara roti nggawe. Bisa uga diarani adonan ibu .

Pre-fermentasi lan fermentasi luwih dawa ing proses nggawe roti duwe macem-macem mupangat: luwih akeh wektu kanggo ragi, enzim lan, yen asam, tumindak bakteri ing pati lan protein ing adonan; iki banjur nambah wektu kanggo njaga roti panggang, lan nggawe roso rasa sing luwih gedhe. Sanajan pre-ferment nolak popularitas amarga tambahan langsung ragi ing resep roti wis nglancarake proses ing level komersial, pre-ferment saka macem-macem bentuk akeh digunakake ing resep lan formula roti artisanal.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Reinhart, Peter (2001). The bread baker's apprentice: mastering the art of extraordinary bread. Berkeley, Calif: Ten Speed Press. p. 51. ISBN 1-58008-268-8. Dibukak ing 2012-01-25.