Powiat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Powiat di Polen

Powiat iku laladan tingkat loro sajeroning pamérangan administratif Polen, bisa diterjemahaké kanthi frasa dhistrik utawa laladan tingkat II lan kurang luwih mèmper karo kabupatèn ing Indonésia. Powiat iku péranganing unit sing luwih gedhé sing disebut województwo, sing kurang luwih setingkat karo provinsi. Powiat dhéwé dipérang manèh dadi sawetara gmina. Ana rong jinis powiat, powiat ziemski (dhistrik rural) sing cacahé 314 lan powiat grodzki (dhistrik urban) sing cacahé ana 65.

Uga delengen[besut | besut sumber]