Poutine

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Poutine
Food at WIkimanian 2017 02.jpg
A serving of poutine from Montreal, Quebec
AjanganMain course or side dish
Panggonan asalCanada
Tlatah utawa prajaQuebec
DigawéMany claims
Diréka nalikalate 1950s
Woworan pokokFrench fries, gravy, cheese curds
Buku masakan: Poutine  Médhia: Poutine

Poutine ( /pˈtn/ poo-TEEN, Quebec French[put͡sɪn]pra=|Babagan swara iki ) yaiku salah sawijining olahan jinis kentang goreng lan keju keju sing diiseni kuah coklat. Muncul ing Quebec ing pungkasan taun 1950-an ing wilayah Center-du-Québec, sanajan asal-usule durung mesthi lan ana sawetara pratelan saingan sing nemokake panganan kasebut. Pirang-pirang taun iki dianggep negatif lan dipoyoki, lan malah digunakake dening sawetara wong kanggo stigmatisasi masarakat Quebec . Poutine banjur dirayakake minangka simbol budaya Québécois . Wis suwe digandhengake karo masakan Quebec, lan paningkatane nyebabake popularitas ing saindenging Kanada, ing sisih lor Amerika Serikat, lan internasional.