Potjiekos

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Potjiekos
Ijzeren kookpot.jpg
A potjie on a log fire
JinisStew
Panggonan asalSouth Africa
Woworan pokokMeat, vegetables like cabbage, carrots, cauliflower, potatoes; beer or a dessert wine
Buku masakan: Potjiekos  Médhia: Potjiekos

Ing Afrika Kidul, sing potjiekos /ˈpɔɪkkɒs/, secara harfiah diterjemahaké "-pot cilik pangan", iku njobo disiapake sajian. Biasane dimasak kanthi bentuk bunder, wesi wesi, panci sikil telu, potjie, mudhun saka oven Walanda sing digawa saka Walanda menyang Afrika Selatan ing abad kaping 17 lan ditemokake ing omah lan desa-desa ing saindenging Afrika kidul. [1] Panci digawe panas nganggo kayu utawa areng sethithik utawa, yen bahan bakar kurang, suket bengkong utawa malah kotoran kewan sing garing. Silinder gas LPG cilik (biasane 3-5 kg) kanthi kompor sing dirancang khusus kanggo potjie uga digunakake ing rumah tangga ing Afrika Kidul.

Piring iki uga misuwur ing Israel, dikenal kanthi jeneng poike ing basa Ibrani

.[butuh sitiran] [ <span title="This claim needs references to reliable sources. (March 2019)">perlu rujukan</span> ]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Stan Engelbrecht; Tamsen de Beer; Ree Treweek (2005). African salad: A portrait of South Africans at Home. Day One Publishing. ISBN 0-620-35451-8.