Oven Walanda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
A oven Walanda ing Amerika, 1896

A oven Walanda (ora bakal bingung karo oven masonry ) minangka salah sawijining wajan masak tembok sing kandel kanthi tutup sing pas. Oven Walanda biasane digawe saka wesi wesi ; Nanging, sawetara oven Walanda malah digawe saka aluminium cor, utawa keramik . Sawetara jinis logam kalebu enamel lan ora dibumbui, lan iki diarani oven Perancis . Oven Walanda wis digunakake kanggo masak ing atusan taun. Iki bisa diarani masakan casserole ing negara-negara sing nganggo basa Inggris kajaba Amerika Serikat ( casserole tegese "pan" ing basa Prancis), lan cocottes ing basa Prancis. Dheweke padha karo tetsunabe Jepang lan sač , oven wesi tradisional Balkan, lan ana gandhengane karo potjiekos Afrika potjiekos , oven Bedourie Australia lan cazuela Spanyol .