Porsche 997

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Porsche 997
Porsche 911 Carrera S
Manufacturer Porsche
Utawa Porsche 911 (nine-eleven)
Porsche Carrera
Prodhuksi 2005–present
Perakitan Stuttgart, Baden-Württemberg, Germany
Sing ndhisiki Porsche 996
Klas Sports car
Jinis bodi 2-door coupé
2-door convertible
Rancangan Rear engine, rear wheel drive / all wheel drive
Mesin 3.6L H6
3.8L H6
Transmisi 5-speed automatic
6-speed manual
7-speed PDK
Rodha 92.5 in (2,350 mm)
GT3: 92.7 in (2,355 mm)
GT3 RS: 92.9 in (2,360 mm)
Dawa 175.6 in (4,460 mm)
2005–06 Turbo S Convertible, GT3 & Turbo S: 174.6 in (4,435 mm)
Carrera 4 Cabriolet: 174.3 in (4,427 mm)
2007–08 GT3 & Turbo: 176.3 in (4,478 mm)
GT3 RS: 176.9 in (4,493 mm)
Amba 2007–08: 72.9 in (1,852 mm)
Carrera, Carrera S & 2007–08 GT3: 71.2 in (1,808 mm)
2005–06 Turbo S: 72.1 in (1,831 mm)
2005–06 GT3: 69.7 in (1,770 mm)
Dhuwur 51.6 in (1,311 mm)
2005–06 GT3: 50.0 in (1,270 mm)
Carrera 4S: 51.2 in (1,300 mm)
Carrera 4S Convertible: 52.1 in (1,323 mm)
2007–08 GT3: 50.4 in (1,280 mm)
2005–06 Turbo S: 51.0 in (1,295 mm)
Porsche 997 Turbo Cabriolet
Porsche 997 GT2

Porsche 997 iku jinising montor (tipe sanga-sanga-pitu), uga namung kasebut 997(sanga-sanga-pitu) ya iku versi anyar saka mobil sport 911 kulawarga sing dibangun nganggo produsen Jerman Porsche ning Stuttgart-Zuffenhausen.[1] Produksi Carrera lan Carrera S coupe diwiwiti ing wiwitaning taun 2005, all-whell drive 4 Carrera lan Carrera 4S versi diwiwiti ngirim ing taun 2005, Turbo lan 911 GT3 derivatif wiwit didol ing pungkasan taun 2006 lan 911 GT2 taun 2007.[1] Saliyané versi coupe lan cabriolet, versi Targa saka Carrera 4 lan Carrera 4S sing kasedian, sing nerusaké nganggo (kanopi kaca) désain atap kabèh nggunakaké 911s Targa kat Gegerasi 993 Tipe 911.[1] Ing taun 2009 Porsche nggawe owahan ingkang komprehensif kanggo jajaran 997 sing kalebu owahan gaya cilik, ningkate pepindahan mesin saka papan, nambahe injeksi bènsin langsung lan tepangan anyar perusahaan tranmisi kopling (PDK) ganda sarta owahan mekanis liyané.[1] Kasile dadi, 997 dianyari luwih rikat, luwih entheng lan bahan bakar efisien ketimbang versi lawase lan penanganan luwih apik.[1] Ing kasus Turbo 997, komprehensif ulang-tuned kabèh sistem wheel drive karo (vectoring torsi) sistem opsional uga duwé bagiyan saka paket upgrade, ana salah sawijining majalah awal taun 2009 ngandhakaké, Mobil lan Driver ngira-ngira upama dijangkepi Tranmisi PDK, Turbo dianyari kudu bisa mlayu 0 nganti 60 mil per jam ing wektu (3.0).[1] ing desember 2009, GT2 911 ya iku varian namung ning lineup 997 kanggo ora nampa owahan utawa upgrade.[2] 997 ya iku 991 sing paling sukses amarga komersil ing selawase, wis kadol 100.000 unit antarané ditepangake ing taun 2005 lan Juli 2007.[2] Iki ndadeake review positif saka sebagiyan gedhé pers otomotif ing dunya.[1]

Kekuwatan[besut | besut sumber]

Porsche 997 Turbo
Porsche 997 GT3 RS 4.0
Model Acceleration (0-60 mph) (s) Acceleration (0–100 kph) (s) Top speed
manual PDK manual PDK PDK Sport+ manual PDK
Carrera 4.7 4.5 4.9 4.7 4.5 289 km/j (180 mpj) 287 km/j (178 mpj)
Carrera Cabriolet 4.9 4.7 5.1 4.9 4.7 289 km/j (180 mpj) 287 km/j (178 mpj)
Carrera 4 4.8 4.6 5.0 4.8 4.6 284 km/j (176 mpj) 282 km/j (175 mpj)
Carrera 4 Cabriolet 5.0 4.8 5.2 5.0 4.8 284 km/j (176 mpj) 282 km/j (175 mpj)
Carrera S 4.5 4.3 4.7 4.5 4.3 299 km/j (186 mpj) 300 km/j (190 mpj)
Carrera S Cabriolet 4.7 4.5 4.9 4.7 4.5 302 km/j (188 mpj) 300 km/j (190 mpj)
Carrera 4S 4.5 4.3 4.7 4.5 4.3 297 km/j (185 mpj) 295 km/j (183 mpj)
Carrera 4S Cabriolet 4.7 4.5 4.9 4.7 4.5 297 km/j (185 mpj) 295 km/j (183 mpj)
Carrera GTS 4.4 4.2 4.6 4.4 4.2 306 km/j (190 mpj) 304 km/j (189 mpj)
Carrera 4 GTS 4.4 4.2 4.6 4.4 4.2 - -
Targa 4 5.2 5.0 5.2 5.0 4.8 284 km/j (176 mpj) 282 km/j (175 mpj)
Targa 4S 4.9 4.7 4.9 4.7 4.5 297 km/j (185 mpj) 295 km/j (183 mpj)
GT3 4.0 - 4.1 - - 312 km/j (194 mpj) -
GT3 RS 3.8 - 4.0 - - 310 km/j (190 mpj) -
GT3 RS 4.0 3.8 - 4.0 - - 310 km/j (190 mpj) -
Turbo 3.4 3.2 3.7 3.6 3.4 312 km/j (194 mpj) 312 km/j (194 mpj)
Turbo Cabriolet 3.5 3.3 3.8 3.7 3.5 312 km/j (194 mpj) 312 km/j (194 mpj)
Turbo S - 3.1 - - 3.3 - 315 km/j (196 mpj)
Turbo S Cabriolet - 3.2 - - 3.4 - 315 km/j (196 mpj)
Sport Classic - - 4.6 - - 302 km/j (188 mpj) -
Speedster - - - 4.6 4.4 - 305 km/j (190 mpj)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g mobil.otomotifnet.com(diundhuh tanggal 5 Agustus 2011)
  2. ^ a b www.timesonline.co.uk(diundhuh tanggal 5 Agustus 2011)