Popok

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Praupane popok
Macem-macem popok njaba
Popok ing rak

A Popok / daɪpə (r) / ( American lan Canadian Inggris ) utawa nappy a ( Australia Inggris, Inggris Inggris, lan Hiberno-Inggris ) iku jinis jeroan sing ngidini kiwane kanggo Urinate utawa ngising tanpa nggunakake jamban, dening nyerep utawa ngemot produk sampah kanggo nyegah rereged sandhangan njaba utawa lingkungan eksternal. Nalika popok dadi udan utawa lemah, dheweke kudu ganti, umume wong liya kayata wong tuwa utawa pengasuh. Gagal ngganti popok kanthi rutin bisa nyebabake masalah kulit ing sekitar area sing ditutupi popok. Lampin sing digawe saka kain utawa tiron nganggo bahan. Popok kain digawe saka lapisan kain kayata katun, rami, pring, mikrofiber, utawa uga serat plastik kayata PLA utawa PU, lan bisa dicuci lan digunakake maneh kaping pirang-pirang. Popok sing bisa diisi ngemot bahan kimia sing nyerep lan dibuwang sawise dienggo.