Nguyuh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Manneken Pis (bebarengan karo patung wanita sing nyalin Jeanneke Pis, digawe saka watu gamping) minangka patung tembaga ing Brussels, Belgium.

Nguyuh yaiku kedadean ekskresi urin ing alat urinasi saka uretra nganti meatus urinal metu awak. Prastawa iki uga dimangerteni minangka pipis lan nguyuh .

Ing kasarasan manungsa (lan sawetara kewan liyane ) proses nguyuh digawa ing kontrol sukarela. Kanggo wong sing isih bayi, sawetara wong tuwa, lan wong kanthi masalah neurologikal, nguyuh bisa kelakon minangka refleks involuntary . Biasané, wong diwasa nguyuh kaping pitu sadina. [1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. American Urological Association (2014). "Diagnosis and Treatment of Overactive Bladder (Non-Neurogenic) in Adults: AUA/SUFU Guideline" (PDF). Dijupuk 1 Juni 2015. 

Wacan tambahan[besut | besut sumber]

  • Young, S. P.; Jackson, H. H. T. (1978). The Clever Coyote. University of Nebraska Press. ISBN 0-8032-5893-3. 
  • Mech, L. David; Boitani, Luigi (2003). Wolves: Behaviour, Ecology and Conservation. University of Chicago Press. ISBN 0-226-51696-2.