Poliamin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Poliamin ya iku kation polivalen kang ngandhut rong gugus amino utawa luwih, kalebu asem amino lisin lan arginin.[1] Ing antarané poliamin kang paling akèh cacahé lan paling gaktif kanthi fisiologis ya iku putresin (NH2(CH2)4NH2), kadaverin (NH2(CH2)5NH2), spremidin (NH2(CH2)3NH(CH2)4NH2), lan [[spremin (NH2(CH2)3NH(CH2)4NH(CH2)3NH2).[1] Senyawa iki duwé wujud bébas utawa tumemplek ing senyawa fenol kaya gugus kumaril lan gugus kafeoil.[1]

Béda karo hormon kang kerep ana ing konsèntrasi mikromol, poliamin kerep ana ing konsetrasi milimol.[1] Pirang-pirang efek fisiologise ing antarané: nyepetake panyigaran sel, mentepake membran sel, mantepake protoplas (sel tuwuhan kang wis ora duwé dinding sel),nyepetake perkembangan pirang-pirang woh-wohan, nyilikake gangguan akibat kurang banyu ing pirang-pirang macam sel, sarta nyegah rikat tuwa ing godhong kang dipetik.[2]

Gugus amino poliamin kang duwé momotan positif nyebabake poliamin bisa nggabung karo gugus fosfat kang duwé momotan négatif DNA lan RNA ing inti lan ribosom.[1] Akibat panggabungan iki, poliamin kerep ningkatake transkripsi DNA lan translasi RNA ing sel tuwuhan lan sel kéwan.[1]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f Salisbury FB, Ross CW. 1995. Fisiologi Tumbuhan, jilid 3. pertalan Lukman DR, Sumaryono. Bandung: Penerbit ITB. Hal:86 ISBN 979-8591-37-2
  2. Evans ML, Malmberg RL. 1989. Do poyamines have roles in plant development?. Annual Rev of Plant Physiol and Plant Mol Biol 40:235-269.