Poké

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Poke
Shoyu and onion poke.jpg
Ahi poke made with tuna, soy sauce, sea salt, green onions, Maui onions and limu
JinisSalad
AjanganAppetizer
Panggonan asalAncient Hawaii[1][2]
Tlatah utawa prajaHawaii[1][2]
Woworan pokokYellowfin tuna, sea salt, soy sauce, inamona, sesame oil, limu seaweed, chili pepper
Buku masakan: Poke  Médhia: Poke
Tako (gurita) poke utawa He'e poke nganggo kimchi, minyak wijen wijen, cabai lan uyah segara.
Ahi poke digawe nganggo tuna kuning, bawang ijo, mrica, uyah laut, kecap, minyak wijen, kacang lampu panggang (candlenut), lan limu, disajikake ing amben kubis abang.
salmon poke bowl
Mangkuk cucuk salmon nganggo nasi sushi miso, kubis acar, timun, tobiko, seaweed, salad rumput laut.

Poké /pˈk/ ( Basa Hawaiian kanggo "kanggo irisan" utawa "Cut crosswise menyang bêsik"; [3] kadang kêkarêpanamu poké kanggo teges sepindah, uga disebut poke Bowl [4] [5] [6] ) yaiku iwak mentah sing dicincang dadi panganan pembuka utawa minangka mangan utama lan minangka salah sawijining panganan utama masakan Hawaii Asli . Wangun tradisional yaiku aku ( skipjack tuna ) lan heʻe (gurita). Heʻe (gurita) poke biasane diarani nganggo jeneng Jepang tako poke, kajaba ing papan-papan kaya pulau Niʻihau sing nganggo basa Hawaii. Pancing ahi sing saya populer digawe saka tuna kuning . Adaptasi bisa uga kalebu salmon mentah utawa macem-macem kerang minangka bahan utama sing disedhiyakake mentah kanthi bumbu poké racaké. [7]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Matt Dean Pettit (10 April 2018). The Great Shellfish Cookbook: From Sea to Table: More than 100 Recipes to Cook at Home. Appetite by Random House. p. 161. ISBN 978-0-14-753058-5.
  2. a b Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng Laudan
  3. Martha Cheng (24 January 2017). The Poke Cookbook: The Freshest Way to Eat Fish. Potter/Ten Speed/Harmony/Rodale. pp. 7–8. ISBN 978-0-451-49807-6.
  4. Noguchi, Mark. "A Conflicted Chef From Hawaii Reacts to the Mainland Poke Bowl Trend". First We Feast. Dibukak ing 11 June 2018.
  5. Tan, Rachel. "6 Things To Know About Hawaiian Poke". Michelin Guide. Dibukak ing 11 June 2018.
  6. Cheng, Martha. "How the Hawaiian poke bowl became the world's new fast food". Hawai'i Magazine. Dibukak ing 11 June 2018.
  7. Talwar, Kalei (17 July 2009). "Make Hawaii-style ahi poke wherever you are. Here's a recipe". Hawaii Magazine. Dibukak ing 2015-11-24.