Pitung lapis salad

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Seven-layer salad
Seven layer salad.jpg
AjanganSalad
Panggonan asalUnited States
Tlatah utawa prajaSouthern United States
Hawa ajanganCold
Woworan pokokIceberg lettuce, tomatoes, cucumbers, onions, sweet peas, hard boiled eggs, sharp cheddar cheese, and bacon pieces
Buku masakan: Seven-layer salad  Médhia: Seven-layer salad

Salad pitung lapis minangka sajian khas Amerika sing kalebu kombinasi warna kanthi pitung lapis bahan: salad salad, tomat, timun, bawang, kacang polong, endhog rebus, keju cheddar sing landhep, lan daging babi. [1]  Salad paling ndhuwur nganggo dressing adhedhasar mayonnaise lan kadhang ditambah krim sing ora nguntungke. Iki asring disajikake ing mangkuk kaca utawa wajan gedhe supaya lapisan kasebut bisa diamati. Piring kasebut asring digandhengake karo potluck, piknik, lan barbecue, ing kana ana akeh wong sing mangan lan akeh wong sing kudu diwenehi panganan. Ana macem-macem varian salad pitu lapis lan bisa digawe kanthi tambahan (utawa kadang luwih sithik), saengga dadi salad (wolung lapis).

Variasi populer ing bahan salad sing digawe ing omah kalebu ham, jamur, celery, wortel, lan lada. Piring kasebut tetep dadi bahan utama pesta, lan dhuwur lan arsitektur berlapis sing apik banget wis diadaptasi dening sawetara koki restoran, sanajan "ibu-ibu kita wis akeh sadurunge sadurunge koki saiki wis lair." [2]  Masak sing ngowahi salad kalebu ing restoran Aura ing Lincoln Road ing Florida sing kalebu irisan mozzarella, tomat abang lan kemangi dilapisi warna abang, ijo lan putih, lan liya-liyane sing nggunakake woh-wohan, nyuda bahan sing akeh lemak, diganti yoghurt lemu utawa klambi vinaigrette kanggo mayones / krim asem, lan ngowahi bahan-bahan kasebut kanthi panganan etnis lan gourmet kayata tomatillos, kacang buncis, kacang ijo lan pepperoni. Koki liyane sing nyedhiyakake barang kanthi "rasa humor" nawakake "salad pitung lapis sing dianyari ing tortilla, ing endi daging sapi ing taun 1970-an] diganti karo udang panggang." [3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Laying it on with the seven-layer salad". Fort Worth Star-Telegram. 1994-04-13. Dibukak ing 2009-01-16.
  2. Hartz, Deborah S. (2000-06-22). "Make ahead, seven-layer salad contrasts sweet and salty". South Florida Sun-Sentinel. Dibukak ing 2009-01-16.
  3. Karla Cook RESTAURANTS; Mating Instincts Sunday, December 8, 2002 New York Times