Pita kain

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pita

A pita utawa riband punika salah sawijining piranti band lancip saka materi, biasane kain nanging uga plastik utawa kadhangkala logam, digunakake utamané minangka hiasan naleni lan naleni. [1] Pita kain digawe saka bahan alami kayata sutra, katun, lan goni lan bahan sintetis, kayata poliester, nilon, lan polipropilena. Pita digunakake kanggo tujuan sing migunani, hias, lan simbolik . Budaya ing saindenging jagad nggunakake pita ing rambut, ing awak, lan minangka ornamen kanggo kewan, bangunan, lan kemasan sing dudu manungsa. Sawetara kain populer sing digunakake kanggo nggawe pita yaiku satin, organza, sheer, sutra, beludru, lan grosgrain .

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng thefreedictionary