Picarones

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Picarones
Picaronesdessert.JPG
JinisDoughnut
Panggonan asalPeru
Woworan pokokSquash, sweet potatoes, chancaca syrup
Buku masakan: Picarones  Médhia: Picarones

Picarones (utawa Picaron tunggal) iku salah sawijining jinis olahan arupa panganan cuci mulut Peru [1] sing asalé ing Lima sak Viceroy . Kayane mirip karo buñuelos, jinis donat sing digawa menyang koloni dening para penjajah Spanyol. Bahan utamane yaiku squash lan ubi jalar . Dadi ing bentuk donat lan ditutup nganggo sirup, digawe saka chancaca (molase padat). Cara tradisional yaiku kanggo nyedhiyakake picarone nalika wong nyiapake anticuchos, sajian tradisional Peru liyane.

Galeri[besut | besut sumber]

Sumber[besut | besut sumber]

  • Compton, MD 20 April 2004. Tradhisi Peru: Ricardo Palma's Latin American Histories and Folkloric Tales . Amerika Serikat PengarangHouse.ISBN 1-4184-1046-2
  • (in Spanish) Plevisani, S. 2005. Dulce Pasión . Lima, Perú. Quebecor World Perú.
  • (in Spanish) Ada y Maricarmen. Februari, 1997. El Arte de la Repostería . Lima, Perú. Biblos
  • Krystina Castella (3 January 2012). A World of Cake: 150 Recipes for Sweet Traditions from Cultures Near and Far; Honey cakes to flat cakes, fritters to chiffons, tartes to tortes, meringues to mooncakes, fruit cakes to spice cakes. Storey Publishing, LLC. pp. 268–270. ISBN 978-1-60342-446-2.978-1-60342-446-2
  1. "Historiadora Rosario Olivas cuenta la verdadera historia del picarón". 18 Feb 2016. Dibukak ing 10 July 2016.