Phleng Sansasoen Phra Barami

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Phleng Sansasoen Phra Barami iku lagu kabangsané karajan Thailand. Musiké dhedhasar sawijining lagu raja, "Aug Sadet Kunnang". Liriké dikarang déning Pangeran Narisaranuvadtivongs watara 1913 lan diselarasaké déning Raja Rama VI. Phleng Sansasoen Phra Barami minangka lagu kabangsan Siam nganti taun 1932 kang sabanjuré diganti nganggo lagu Phleng Chat.

Tèks[besut | besut sumber]

Lirik basa Thai Transliterasi
ข้าวรพุทธเจ้า Khaa Worra Phuttha Jao
เอามโนและศิรกราน Ao Manoo Lae Sira Kran
นบพระภูมิบาล บุญญะดิเรก Nop Phra Phuummi Baan Bun Ya Di Rek
เอกบรมจักริน Ek Boromma Jak-rin
พระสยามินทร์ Phra Sayaa Min
พระยศยิ่งยง Phra Yotsa Ying Yong
เย็นศิระเพราะพระบริบาล Yèn Sira Phror Phra Boribaan
ผลพระคุณ ธ รักษา Phon Phra-khun Tha Raksaa
ปวงประชาเป็นศุขสานต์ Puang Prachaa Pen Suk Saan
ขอบันดาล Khor Bandaan
ธ ประสงค์ใด Tha Prasong Dai
จงสฤษดิ์ Jong Sarit
ดังหวังวรหฤทัย Dang Wang Wora Haruethai
ดุจจะถวายชัย ชโย! Dut Ja Thawai Chai Chayoo!

Alihbasa[besut | besut sumber]

Aku, kang tundhuk marang Raja Sing Maha Mulya

Mapanaké ati lan sirah kang sukuné,

kanggo mènèhi pakurmatan lan nyuwun berkah,

saka sang pengayom nagara iki,

kang agung, saka Dinasti Chakri,

kepala rakyat Siam,

dumunung ing pangkat paling dhuwur,

kang nglindhungi lan nuntunku.

Rakyat kabèh bagya lan urip kanthi aman.

Kita ndedonga apa waé kang baginda pénginaké,

bakal dikurniakaké déning takdir,

apa kang dikarepaké ing wanci wengi,

kanggo mènèhi baginda kaméwahan.

Kita ngagungaké panjenengan.