Peturasan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Peturasan

Peturasan saka tembung turas (basa krama, jarwane: nguyuh), sahengga peturasan ya iku papan kang kasedhiakake kanggo turas/nguyuh. Papan iki wujud wadhah utawa tembok, lan disedhiani kran utawa ember isi banyu kanggo nggrujug sawisé nguyuh. PEturasan uga asring disebut urinoir, sawijining tembung kanthi teges kang padha, ing basa Walanda lan basa Prancis.

Peturasan racaké disedhiakake kanggo wong lanang amarga posisi nalika nguyuh ing peturasan kudu kanthi ngadeg, déné wong wadon racaké ora bisa nguyuh manawa ora ndhodhok.