Ndhodhok

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bocah kang ndhodhok sinambi dolanan

Ndhodhok ya iku sawijining posisi awak kang ing kono boboté awak ngumpul ana ing sikil kaya déné nalika ngadeg, nanging wong kang ndhodhok uga kanthi nekuk sikil. Béda uga karo wong lungguh amarga nalika lungguh, bobot awak numpu ana ing bokong kang tumemplek ing papan lungguh.

Tumrape bocah kang lagi ajar mlaku, ndhodhok dadi pakulinan nalikane bocah kang ngadeg péngin njupuk barang saka lemah/ngisor.