Peter Madsen (insinyur)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Peter Madsen, Nov 2010
UC3 Nautilus 2008
Wiwitané HEAT-1X-Tycho Brahe ing tanggal 3 Juni 2011

Peter Madsen (12 Januari 1971) iku sawijining insinyur Dénemarken. Dhèwèké misuwur déning kapal silemé lan rokèté sing digawé déning awaké saha kanca-kancané lan dibéyani kanthi pribadi.

Ing sasi Agustus 2017 dhèwèké digayutaké karo patiné wartawati Zwèden Kim Wall

Kapal silem[besut | besut sumber]

Madsen nggawé telung kapal silem: UC1 Freya, UC2 Kraka lan UC3 Nautilus. Nautilus iku sawijining kapal silem mini sing dibangun kanthi pribadi, lan dibabar ing tanggal 3 Mèi 2008 ing Kopenhagen, Dénemarken. Olèhé bangun kapal iki suwéné ana telung taun lan béyané sakiwa-tengené US$ 200.000 (1,5 yuta DKK).[1]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ "UC3 Nautilus Homepage". uc3nautilus.dk. Diarsip saka sing asli ing 5 Maret 2010. Dijupuk 9 February 2010. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]