Kim Isabel Fredrika Wall

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gambar:Kim Wall - Ystad-2019.jpg
From the opening of the exhibition In Kim Walls Footprints in Ystad March 8, 2019.

Kim Isabel Fredrika Wall (23 Maret 198710 Agustus utawa 11 Agustus 2017) iku sawijining wartawati Zwèden sing ngilang nalika numpak kapal silem UC3 Nautilus, sawijining kapal silem pribadi gawéané insinyur Dénemarken Peter Madsen. Ing tanggal 11 Agustus 2017, UC3 Nautilus klelep kanthi nyalawadi sawisé Wall dilapuraké ilang. Sawisé iku Madsen dislametaké. Rolas dina sawisé gembungé Wall tanpa sirah lan tangan sikil ditemokaké ing kutha palabuhan Køge ing Dénemarken. Madsen banjur didakwa matèni Wall kanthi telédor.

Karièr[besut | besut sumber]

Wall nyambut gawé minangka sawijining wartawati freelance. Karyané dibabar ing koran lan kalawarti wigati kaya ta The Guardian, The New York Times, Harper's, lan Time.[1][2] Ing taun 2016, dhèwèké olèh bebungah Hansel Mieth kango réportase digital sing apik dhéwé ngenani owahing iklim lan tès gaman nuklir ing Kapuloan Marshall.[3]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Masters, James; Chalmers, Sophia (21 Agustus 2017). "Missing journalist Kim Wall 'died in an accident,' submarine owner says". cnn.com. Dijupuk 21 August 2017. 
  2. Nadeau, Barbie (23 Agustus 2017). "A Rocket Scientist, a Sub, and the Headless Torso Identified as Journalist Kim Wall". thedailybeast.com. Dijupuk 23 August 2017. 
  3. Zeitenspiegel. "Aktuell: Zeitenspiegel Reportagen". zeitenspiegel.de (ing basa Jérman). Dijupuk 22 August 2017.